Αγρότες:Νέες συνελεύσεις, την Πέμπτη οι πανελλαδικές αποφάσεις για τις προτάσεις Μητσοτάκη-Ανοιχτό συλλαλητήριο στην Αθήνα

 Αγρότες:Νέες συνελεύσεις, την Πέμπτη οι πανελλαδικές αποφάσεις για τις προτάσεις Μητσοτάκη-Ανοιχτό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Η σύσκεψη της 15μελούς Επιτροπής των αγροτών θα γίνει στις 17:00 στη Λάρισα με τους αγρότες να αποφασίζουν για το αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, συντονισμένα και με τα υπόλοιπα μπλόκα της Ελλάδας. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, από όλα τα μπλόκα της χώρας, με την πρόταση για κάθοδο στην Αθήνα να παραμένει πάντα στο «τραπέζι».

Στη χθεσινή συνάντηση ο Πρωθυπουργός παρουσίασε στους εκπροσώπους των αγροτών την πρόταση της κυβέρνησης και περιλαμβάνει φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για τα επόμενα 2+8 χρόνια καθώς και προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιούψους 40 εκατ. στα τέλη Μαρτίου.

Οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτών φανερώνουν μια απογοήτευση από τα μέτρα, καθώς όπως δήλωσαν αμέσως μετά τη συνάντηση δεν ικανοποιείται το σύνολο των αιτημάτων τους. Παράλληλα, δηλώνουν ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν κι άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης που έχει προβάλει το αγροτικό κίνημα της χώρας όλες αυτές τις μέρες».

Για τα μέτρα ενίσχυσης που ανακοινώθηκαν μετά τη συνάντηση της 15μελούς επιτροπής με τον πρωθυπουργό, ενημερώθηκαν οι αγρότες στα μπλόκα του Πλατύκαμπου Λάρισας και Αιγιάλειας. Σε Πλατύκαμπο, Τρίκαλα, Καρδίτσα αποφασίστηκαν νέες γενικές συνελεύσεις, όπου αναμένεται να τεθεί ξανά επί τάπητος η πρόταση της καθόδου με τρακτέρ στην Αθήνα, την προσεχή Δευτέρα.

Σχετικά Άρθρα