• 16 Σεπτεμβρίου, 2021

New York Times: Οριστική άδεια στο εμβόλιο της Pfizer από τον FDA – Γιατί αλλάζει τα δεδομένα

 New York Times: Οριστική άδεια στο εμβόλιο της Pfizer από τον FDA – Γιατί αλλάζει τα δεδομένα

The headquarters of the U.S. Food and Drug Administration (FDA) is seen in Silver Spring, Maryland November 4, 2009. U.S. health officials unveiled plans to fight avoidable injuries from medication errors or misuse, a problem that harms hundreds of thousands of people each year and can be deadlY. REUTERS/Jason Reed (UNITED STATES) – RTXQCR8

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times η οριστική άδεια του FDA στο εμβόλιο κατά του κοροναϊού και συγκεκριμένα για αυτό της Pfizer αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου. Η εξέλιξη αλλάζει τα δεδομένα, καθώς όπως είπε και ο καθηγητής γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίντος Τριανταφυλλίδης, καταρρίπτεται ένα από τα λεγόμενα όσων δεν θέλουν να τους χορηγηθεί το εμβόλιο, γιατί είναι πειραματικό.

Παράλληλα η συγκεκριμένη εξέλιξη, η έγκριση δηλαδή, από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, αναμένεται να ανοίξει ακόμα περισσότερο, την υπόθεση υποχρεωτικός εμβολιασμός. Σύμφωνα με το Reuters η έγκριση θα είχε ανακοινωθεί την Παρασκευή, 20 Αυγούστου, αλλά μετατέθηκε για τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου, λόγω κάποιων διαδικαστικών θεμάτων.

Στις ΗΠΑ η έκριση του εμβολίου της Pfizer θα οδηγήσει στον άμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό στον στρατό και θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο έλαβε κατεπείγουσα άδεια τον Δεκέμβριο και πάνω από 203 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μόνο στις ΗΠΑ.

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης εξήγησε πριν από μερικές ημέρες πως η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Ελλάδα βρίσκεται για την ώρα μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, η οποία θέλει περισσότερα δεδομένα, προκειμένου να πάρει κάποια απόφαση.