• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέο σωφρονιστικό κώδικα με ένταξη της κοινωνικής εργασίας ανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης

 Νέο σωφρονιστικό κώδικα  με ένταξη της κοινωνικής εργασίας ανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης

Νέο σωφρονιστικό κώδικα με ένταξη της Κοινωνικής Εργασίας θα φέρει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Βουλή.

«Θα έρθει νέος Σωφρονιστικός Κώδικας και θα αλλάξουν όλα. Θα γίνει πράξη η κοινωνική εργασία. Εναλλακτικοί τρόποι επανένταξης που σήμερα περιορίζεται στο καλό μεν αλλά αναχρονιστικό σύστημα των αγροτικών φυλακών» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιαστεί το νέο επιχειρησιακό δόγμα για την διαχείριση των συναθροίσεων αλλά και η νέα αντεγκληματική πολιτική.

Νεκρός ο ιδιοκτήτης του “Novel” Γιώργος Καλέργης – Βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο μαγαζί του

Στο πλαίσιο του απολογισμού, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι ο νόμος που ρυθμίζει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι εφαρμόζεται, ενώ ο φράχτης στον Έβρο «κατασκευάζεται και σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμος».

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, το υπουργείο ετοιμάζεται τόσο για την περίοδο του εμβολιασμού όσο και για την περίοδο χωρίς την πανδημία, ωστόσο «δεν είναι σαφής ο χρόνος της μετάβασης ούτε οι συμπεριφορές μετά».

Αναλύοντας τον σχεδιασμό για το 2021, είπε -μεταξύ άλλων- ότι:

  • σε λίγες εβδομάδες θα δοθεί στη δημοσιότητα το νέο επιχειρησιακό δόγμα για τη διαχείριση συναθροίσεων, θα ακολουθήσει η λευκή βίβλος της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, και έως τον Ιούνιο του 2021 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία παραγωγής του νέου δόγματος για την εσωτερική ασφάλεια,
  • η εκπαίδευση του προσωπικού θα αλλάξει με νόμο το πρώτο τρίμηνο του 2021, θα ακολουθήσει η αναδιοργάνωση της δομής του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ενώ έρχεται η αλλαγή διαχείρισης του προσωπικού της ΕΛΑΣ,
  • στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας, το ’21 σχεδιάζεται η μελέτη και πλήρης αλλαγή συμβόλων, μεθόδων και διαδικασιών επικοινωνίας της αστυνομίας,
  • σχετικά με την εξειδίκευση στην πιο “ήπια αστυνόμευση” είπε ότι, μετά την “ΟΔΟΣ” «έρχεται η ομάδα για τα πανεπιστήμια, που προβλέπεται να αρχίσει λίγο πριν το 2ο εξάμηνο του ‘21, και, εάν η πανδημία το επιστρέψει, ακολουθεί η ριζική μετεξέλιξη των μεθόδων συνεργασίας με τους δήμους».