Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Κατέθεσε ως μάρτυρας ο Χρυσοχοΐδης

 Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Κατέθεσε ως μάρτυρας ο Χρυσοχοΐδης

Κατέθεσε ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την Τετάρτη (10/1).

Κατά την κατάθεσή του ο υπουργός επεσήμανε τη σημασία να «αφήσουμε την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της» και τόνισε πως το τραγικό δυστύχημα είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα που έχασαν την ζωή τους με αυτό τον τρόπο συνάνθρωποι μας».

Αναφερόμενος στην σύμβαση «717», δήλωσε πως αποτελεί «μια καλή σύμβαση και δεν έχει διατυπώσει κανείς μέχρι τώρα μια τεκμηριωμένη αντίθετη άποψη».

Όπως, δε, μεταδίδει η ΕΡΤ, κατά την κατάθεσή του υπήρξε και ένας κύκλος αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβερνητική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση, με αφορμή μια δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε την επιτροπή «γουρλίδικη», γιατί υπήρξαν δύο υπουργοποιήσεις μελών της επιτροπής, στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Τα κόμματα τις αντιπολίτευσης αιτήθηκαν την παραίτηση του Μαρκόπουλου, με τον ίδιο να ζητάει συγγνώμη κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Σχετικά Άρθρα