• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Νέες πληροφορίες από το Μαξίμου για τα νέα μέτρα – Τι διαψεύδεται, τι επιβεβαιώνεται

 Νέες πληροφορίες από το Μαξίμου για τα νέα μέτρα – Τι διαψεύδεται, τι επιβεβαιώνεται

Κυβερνητικοί κύκλοι, αναφέρουν πώς η θέση της κυβέρνησης παραμένει σταθερή, παρότι υπάρχουν «φωνές» από την επιτροπή των ειδικών προτείνουν τη λήψη μέτρων.

Έτσι στην παρούσα φάση, απ’ όσα ακούγονται για νέα μείωση χωρητικότητας σε εστίαση και ψυχαγωγία, επαναφορά τηλεργασίας, χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους και διπλή στα ΜΜΜ, τεστ για ανεμβολίαστους σε σούπερ μάρκετ, η κυβέρνηση εξετάζει μόνο το ενδεχόμενο να υπάρξει κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να ποντάρει στο «όπλο» του εμβολιασμού, το οποίο θεωρεί ότι είναι και το μοναδικό που μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο από το τούνελ μια ώρα αρχύτερα. «Χρειάζεται ένταση του μηνύματος για να κάνουν την πρώτη δόση όσοι είναι άνω των 60 ετών και δεν το έχουν πράξει, καθώς και η σπουδαιότητα της τρίτης δόσης στους άνω των 65 ετών που κινδυνεύουν περισσότερο».

Σε ό,τι αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, για το οποίο υπάρχουν προτάσεις για να έχει ημερομηνία λήξης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει χρονική διάρκεια το πιστοποιητικό για τους άνω των 60 ετών που δεν έχουν πραγματοποιήσει την αναμνηστική (3η) δόση. Ωστόσο, αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να συζητηθεί πανευρωπαϊκά και κατόπιν συνεννόησης με τον EMA.