ΝΔ/Ευρωεκλογές: Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Βελόπουλο με αφήγημα δύο άκρων, λαϊκισμού και συνωμοσιολογίας

 ΝΔ/Ευρωεκλογές: Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Βελόπουλο με αφήγημα δύο άκρων, λαϊκισμού και συνωμοσιολογίας

Διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση εξαπολύει η κυβέρνηση επαναφέροντας την «θεωρία των δύο άκρων» και καταλογίζοντας λαικισμό και συνωμοσιολογία στον Στέφανο Κασσελάκη και στον Κυριάκο Βελόπουλο. Όλο και περισσότερα γαλάζια στελέχη εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί με οποιονδήποτε αρκεί να κυβερνήσει υπενθυμίζοντας τον αταίριαστο πολιτικό γάμο του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, το 2015.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο επικρατεί η άποψη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη ακολουθεί την τακτική του Αλέξη Τσίπρα που έταζε τα πάντα στους πάντες μέχρι να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας».

«Οι πρωτεργάτες του χάους, αυτοί που έφεραν την Ελλάδα στα σκουπίδια της οικονομίας, μας κουνάνε το δάχτυλο» ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, συμπλήρωσε ότι το αφήγημα του λαϊκισμού και η λογική των «λεφτόδεντρων» επανέρχεται, με περιτύλιγμα έναν ινφλουένσερ» και υποστήριξε ότι ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει τον επαναστάτη με θεωρίες συνωμοσίες. 

Παράλληλα, από την Πειραιώς επιχειρούν να αποδομήσουν την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που καταγράφει αυξητικές τάσεις κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε «αναρωτιέμαι τελικά αν πραγματικοί πατριώτες είναι αυτοί οι οποίοι περιφέρονται στα τηλεπαράθυρα και υπόσχονται σύνταξη, λέει, 3.000 ευρώ» και τόνισε με νόημα «μου θυμίζει κάποιες άλλες εποχές που κάποιοι είχαν εύκολα τα ψέματα. Και βέβαια, τους είδαμε και αυτούς τους «πατριώτες», διότι τελικά παρέα κυβέρνησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Από το γαλάζιο στρατόπεδο προετοιμάζουν «επίθεση» στα κόμματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ με στόχο να «επαναπατρίσουν» τους συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα μεικτά κλιμάκια των γαλάζιων στελεχών αναμένεται να «οργώσουν» την Βόρειο Ελλάδα με περιοδείες. Στην πρώτη γραμμή της «μάχης» θα βρίσκεται ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Θάνος Πλεύρης και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.   

Σχετικά Άρθρα