• 21 Ιανουαρίου, 2022

Μακεδονία: Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο – Πού χρειάζονται αλυσίδες

 Μακεδονία: Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην Κεντρική Μακεδονία και τους περισσότερους δρόμους της βόρειας Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη, δόθηκε στην κυκλοφορία ο επαρχιακός δρόμος Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου, που ήταν κλειστός από χθες το βράδυ, λόγω χιονιού και παγετού.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε τμήμα του δικτύου της Χαλκιδικής, συγκεκριμένα από το 70ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, μέσω Ταξιάρχη, αλλά και στην Πιερία από το 40ο έως το 44ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης- Ελασσόνας, στα όρια με το νομό Λάρισας.

Χιόνια στην Πάρνηθα – Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα (vid)

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου- Φαναρίου, στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Λειψυδρίου, στο Κιλκίς, λόγω υπερχείλισης παραπόταμου του Γαλλικού εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Στη Δυτική Μακεδονία κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού, το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες ή ειδικά ελαστικά πρέπει να κινούνται οι οδηγοί σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου: στα Γρεβενά, από το 40ο έως το 45χλμ της επαρχιακής οδού Γρεβενών- Σαμαρίνας- Βασιλίτσας. Στην Καστοριά, από το 34ο έως το 45ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καστοριάς Ιωάννίνων μέσω Νεστορίου. Στη Φλώρινα, από το 15ο έως το 22ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και από το 6ο ως το 9ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αετού- Νυμφαίου.