• 19 Οκτωβρίου, 2021

Ηλιόπουλος: Απόλυτα εφικτή η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

 Ηλιόπουλος: Απόλυτα εφικτή η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

«Στη φετινή ΔΕΘ συγκρούστηκαν δύο εντελώς αντίθετες στρατηγικές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

«Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης είπε στη Θεσσαλονίκη ότι θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια, δίνοντας μόλις 9 ευρώ το μήνα για κάθε νοικοκυριό μέχρι τα Χριστούγεννα -γιατί αυτό σημαίνει πρακτικά το πακέτο των 150 εκ. που προανήγγειλε. Τη στιγμή που οι ειδικοί στην αγορά ενέργειας εκτιμούν ότι -από τις αυξήσεις στο ρεύμα- τα νοικοκυριά θα χρειαστεί να πληρώσουν ένα κόστος που ίσως ξεπεράσει το 1 δισ. συνολικά, μιλώντας για ένα φαινόμενο που θα μας απασχολήσει τουλάχιστον το επόμενο 6μηνο με 9μηνο», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας: «καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι τα 150 εκ. είναι αστείο ποσό».

Τι συμβαίνει με το ρήγμα της Πάρνηθας – Η απάντηση του Γερ.Παπαδόπουλου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία -απαντώντας και στο θέμα της ακρίβειας- προτείνει εδώ και τώρα την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ», διεμήνυσε, «κάτι που είναι απόλυτα εφικτό με τους αναπτυξιακούς ρυθμούς που έχουμε φέτος και αν η ανάπτυξη ξεπεράσει -όπως προβλέπεται- το 5%».

Επισήμανε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε «πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης έτσι ώστε να μειωθεί στο ακρότατο όριο που επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία». «Μιλάμε επομένως για μειώσεις σε αυτό το φόρο έως και 90% για το πετρέλαιο θέρμανσης», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «έτσι ώστε η πλειονότητα των νοικοκυριών να ανταπεξέλθει στις μεγάλες αυξήσεις που έρχονται και να βγάλει το χειμώνα».