• 21 Οκτωβρίου, 2020

Αγνοεί προκλητικά η Τουρκία την προειδοποίηση της Συνόδου Κορυφής- Συνεχίζει τις εξορύξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ

 Αγνοεί προκλητικά η Τουρκία την προειδοποίηση της Συνόδου Κορυφής- Συνεχίζει τις εξορύξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ

«Η συνεχιζόμενη χρήση μιας ρητορικής κυρώσεων δεν είναι εποικοδομητική», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ναφορικά με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής και προσθέτει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τίποτε με τον τρόπο αυτόν».

Ουσιαστικά η Τουρκία απορρίπτει την… νέα προειδοποίηση των κυρώσεων που διατυπώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της σε απάντηση των παράνομων δραστηριοτήτων της στην αν. Μεσόγειο. Επιπλέον αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις εξορύξεις ανοιχτά της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παρασκήνιο: Πως κατέρρευσε η αξιοπιστία της διαμεσολάβησης Μέρκελ- “Προσχηματική” συμφωνία με τον Ερντογάν αλώβητο…

Αθήνα: Το τελικό κείμενο καλύτερο για τις θέσεις Ελλάδας και Κύπρου – Το ολονύχτιο θρίλερ και οι δηλώσεις Μισέλ – Λάιεν (vid)

Σύνοδος Κορυφής: Αυτό είναι το κείμενο συμπερασμάτων – Παραπέμπονται στο μέλλον οι κυρώσεις για Τουρκία

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ορισμένα στοιχεία των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Τουρκία είναι θετικά, αλλά πολλά σημεία βρίσκονται σε διάσταση με την πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση «έγιναν όμηρος» της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι χρειάζεται να δημιουργήσουν από κοινού έναν μηχανισμό ο οποίος θα συντονίζει τις δραστηριότητές τους στο θέμα των υδρογονανθράκων και θα διασφαλίζει την κατανομή των εσόδων μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οσο δεν επιτυγχάνεται αυτό, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στον τομέα των υδρογονανθράκων μέσω της TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı)», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.