• 28 Νοεμβρίου, 2021

H αποκαλυπτική συνέντευξη του Λιγνάδη στα “Αποκαλυπτικά” του Μένιου Φουρθιώτη για την ζωή του (vid)

 H αποκαλυπτική συνέντευξη του Λιγνάδη στα “Αποκαλυπτικά” του Μένιου Φουρθιώτη για την ζωή του (vid)

Σε συνέντευξή του στα «Αποκαλυπτικά» του Μένιου Φουρθιώτη, το 2015, ο Μιχάλης Λιγνάδης ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τη ζωή του.

Μεταξύ άλλων, υποστήριζε πως πολλές φορές αφιερώνει μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του στην Τέχνη για να καλύψει άλλα κενά που ενδεχομένως έχει στη ζωή του. «Π.χ. μπορεί να μην θέλω να μείνω μόνος με τον εαυτό μου ή μπορεί η συναισθηματική μου δραστηριότητα στη ζωή να βρίσκεται κοντά στο μηδέν. Οπότε προτιμώ κάτι να με γεμίζει στη μίμηση της ζωής, που είναι το θέατρο».

Όπως έλεγε «οι περισσότεροι ηθοποιοί το κάνουν σαν ψυχοθεραπεία. Δεν νομίζω ότι ξεκινάει κάποιος ηθοποιός για να υπηρετήσει την τέχνη ή σαν ιεραποστολή».

Κούρκουλα: Ανόητοι όσοι υποστηρίζουν ότι κοίμισα τον Λιγνάδη σπίτι μου – Είμαι έξαλλη

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριζε πως δεν του αρέσει να βλέπει τον εαυτό του. «Θέλω να μένω με μια ωραία εικόνα για τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι έχω μια άλφα εμφάνιση και μια άλφα υποκριτική και όταν πηγαίνω και τα βλέπω, επειδή είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου, λέω ‘Παναγία μου, τι ήθελα και το είδα’».

Παράλληλα, ο Λιγνάδης παραδεχόταν πως κυνηγάει το άπιαστο, ενώ τόνιζε ότι οι κριτικές τον επηρεάζουν «και πολλές φορές με πειράζουν κιόλας».

Ερωτηθείς, δε, γιατί ποιο είναι το όνειρό του, απαντούσε πως στόχος του είναι «να τα βρω με τον εαυτό μου και να ερωτευτώ. Για να μην ερωτεύεσαι σημαίνει ότι είσαι πιο κλειστός και δύσκολος. Θέλω να ερωτευτώ ένα πρόσωπο για το οποίο θα καθίσω ένα βράδυ να γράψω πέντε ποιήματα».