Φουρθιώτης: Φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή για τις “στημένες” επιθέσεις στο σπίτι του

 Φουρθιώτης: Φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή για τις “στημένες” επιθέσεις στο σπίτι του

Σε ποινή φυλάκισης 26 μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης για την υπόθεση των «στημένων» επιθέσεων στο σπίτι του τον Απρίλιο του 2021.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον παρουσιαστή, κατά πλειοψηφία (5-2), για ηθική αυτουργία κατά συρροή σε παράνομη οπλοφορία από κοινού και για ψευδή καταγγελία που αφορούσε την προσπάθεια του να επαναφέρει την αστυνομική φρουρά που του είχαν «κόψει»

Ομόφωνα ένοχοι για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία ένοχοι (6-1) για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κρίθηκαν οι συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή και τους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών.

Και στους δύο κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και τους επιβλήθηκε ποινή 32 μηνών στον έναν και 29 μηνών στον δεύτερο, ποινές που τους οδηγούν άμεσα εκτός φυλακής.

Ομόφωνα αθώος για όλα τα αδικήματα κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε κυρίως αδικήματα σχετικά με κατοχή ναρκωτικών.

Σχετικά Άρθρα