Ερώτηση 42 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια έρευνας για τον Μένιο Φουρθιώτη από την οικονομική εισαγγελία

 Ερώτηση 42 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια έρευνας για τον Μένιο Φουρθιώτη από την οικονομική εισαγγελία

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία το Τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΚΟ Θεόφιλου Ξανθόπουλου και θέμα: «Διενέργεια έρευνας για Μένιο Φουρθιώτη από την οικονομική εισαγγελία».

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν:

–       Ο  κ. Μένιος Φουρθιώτης συνδέεται με διάφορες εταιρείες που αποτελούν αντικείμενο διοικητικού ελέγχου και ποινικής έρευνας. Εταιρείες χωρίς πραγματική δραστηριότητα, χωρίς δηλώσεις προσωπικού στην Εργάνη, χωρίς πραγματική εγκατάσταση στις δηλωθείσες έδρες.

–       Εταιρείες «βιτρίνα» που φέρονται να λειτούργησαν ως προκάλυμμα προκειμένου ο παρουσιαστής να εισπράττει από  αναστολές συμβάσεων εργασίας και επιστρεπτέες προκαταβολές. Εταιρείες που φέρονται να ελέγχονται για το αν λειτουργούν νόμιμα ή ως όχημα παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων.

–       Ήδη από το Δεκέμβριο του 2020 η Γενική Διεύθυνση Εισφορών του ΕΦΚΑ έχει αποστείλει έγγραφο  στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχου στο ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ για την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας για μια σειρά εταιρείες στις οποίες φιγουράρει το όνομα του Μένιου Φουρθιώτη.

–       Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και σχετικές δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση, σε εταιρείες που συνδέονται με τον Μένιο Φουρθιώτη, έχουν εγκριθεί και πιστωθεί ποσά άνω των 200.000€, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να  αιτιολογήσουν χορήγηση δανείου ύψους 182.000 ευρώ περίπου στην εταιρεία EPSILON TV, διαχειριστής της οποίας είναι ο Μένιος Φουρθιώτης και  έχει διεξαχθεί  σχετική έρευνα της οικονομικής αστυνομίας.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Έχει διαβιβαστεί η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στην οικονομική εισαγγελία και αν ναι από πότε; Αν δεν έχει διαβιβαστεί γιατί καθυστερεί και πώς εξηγείται αυτή η αδράνεια;

Σχετικά Άρθρα