• 27 Οκτωβρίου, 2021

Για πολιτική καπηλεία κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ για το Μάτι

 Για πολιτική καπηλεία κατηγορεί  ο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ για το Μάτι

Με τον χαρακτηρισμό “άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας” τοποθετείται το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους χειρισμούς της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο των δύο ετών από την τραγική πυρκαγιά του Νταού Πεντέλης και οδήγησε στη συνέχεια στην τραγική εξέλιξη στο Μάτι Αττικής. Για το θέμα, είχε τοποθετηθεί νωρίτερα και ο Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια διαλείμματος των διαπραγματεύσεων

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η ΝΔ προσπαθεί για ακόμα φορά να εκμεταλλευτεί την τραγωδία στο Μάτι για να προάγει τη δική της πολιτική ατζέντα των ψεμάτων και της λάσπης. Επιλέγει μάλιστα, επιχειρώντας μια χυδαία σπέκουλα στον ανθρώπινο πόνο, να το κάνει αυτό τη μέρα ακριβώς που οι άνθρωποι της περιοχής αλλά και όλοι οι Έλληνες κάνουν μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Ο κ. Μητσοτάκης την ώρα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και αφήνει μια ακόμη μάχη για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας να πάει χαμένη, δήθεν συγκλονίστηκε από τις αποκαλύψεις και μιλά ξανά για ευθύνες. Είναι όμως ο ίδιος άνθρωπος που τον περασμένο Σεπτέμβρη από τη Σύνοδο του ΟΗΕ μίλησε για καταστροφική πυρκαγιά που οφείλεται στη κλιματική αλλαγή. Είναι επίσης αυτός που αμέσως μόλις εξελέγη αναβάθμισε σε ΓΓ τον αρχηγό της ΕΛΑΣ που είχε αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της τραγωδίας.

Και σήμερα, μπροστά στα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχει φέρει την  οικονομία, επιλέγει να κάνει πάλι αυτό που γνωρίζει καλά: φθηνή αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση με συκοφαντίες, μπας και αλλάξει η ατζέντα.

Η πραγματικότητα είναι ότι καμία παρέμβαση δεν υπήρξε και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  στις έρευνες για το Μάτι.  

Η άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας θα πέσει στο κενό και οι εμπνευστές της θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Η τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη:

Νωρίτερα και από τις Βρυξέλλες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός όταν ενημερώθηκε για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που κάνουν λόγο για παρεμβάσεις από την πλευρά της τότε κυβέρνησης στην εξέλιξη των ερευνών των πραγματογνομόνων για τα αίτια της τραγωδίας, δήλωσε:

«Όσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων».