• 23 Ιουνίου, 2021

Έρημο το εμβολιαστικό κέντρο στην Κέρκυρα

 Έρημο το εμβολιαστικό κέντρο στην Κέρκυρα

Απογοήτευση για τους ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος στην Κέρκυρα επικρατεί στην κυβέρνηση.

«Διαβάζουμε χθες για την Κέρκυρα όπου έχουμε φτιάξει ένα σούπερ εμβολιαστικό κέντρο και πηγαίνουν αντί για 800 άτομα την ώρα, πέντε την ώρα. Αυτό είναι καταστροφή. Είσαι η Κέρκυρα, περιμένεις να έρθουν τουρίστες από την Μ. Βρετανία και να βγεις από την πορτοκαλί λίστα, αν έχεις κρούσμα κορονοϊού στην Κέρκυρα κλείνουν όλα και δεν πας να εμβολιαστείς… Δεν το καταλαβαίνω. Το ίδιο ισχύει στη Σάμο. Το γεγονός ότι η Σάμος έχει περάσει στα διεθνή μέσα ως παράδειγμα προς αποφυγή νομίζετε ότι κάνει καλό στα ξενοδοχείο και τα εστιατόρια της Σάμου; Θα έρθουν μετά από τρεις μήνες και θα λένε δεν πήγε καλά ο εμβολιασμός; Αν δεν εμβολιαστείς, τι να σου κάνει το κράτος;» αναρωτήθηκε το πρωί στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όταν άνοιξε το mega εμβολιαστικό κέντρο οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλότερες από αυτές που καταγράφονται μία εβδομάδα μετά τη λειτουργία του.

Ενώ ο στόχος αρχικά ήταν να γίνονται από 700 έως 800 εμβολιασμοί ημερησίως, οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί: συνολικά την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν 1.200 εμβολιασμοί, την Δευτέρα έγιναν 110 εμβολιασμοί, ενώ για την Τρίτη, είχαν προγραμματιστεί μόλις 100 ραντεβού εμβολιασμών.

Δολοφονία Καρολάιν: Κλήθηκε για κατάθεση η “ψυχολόγος” – Τι είπε στους αστυνομικούς

Από τους 100 εμβολιασμούς, οι 65 έχουν προγραμματίστηκαν από το νοσοκομείο, καθώς μία γραμμή της Johnson & Johnson έχει μεταφερθεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην έλλειψη προσέλευσης του κοινού και τη δυσπιστία του κόσμου, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί μία διστακτικότητα στους πολίτες για να πάνε να εμβολιαστούν.