Χαρίτσης: Ο κ. Πέτσας ή δεν ξέρει τι ανακοίνωσαν οι υπουργοί της κυβέρνησης ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν αριθμητική

 Χαρίτσης: Ο κ. Πέτσας ή δεν ξέρει τι ανακοίνωσαν οι υπουργοί της κυβέρνησης ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν αριθμητική

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπαθεί, αλλά η πραγματικότητα εξακολουθεί να τον διαψεύδει» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Σήμερα, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν μειώνονται οι μισθοί. Προφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή δεν ξέρει τι ανακοίνωσαν χτες οι υπουργοί της κυβέρνησης ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν απλή αριθμητική. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, λοιπόν, στις επιχειρήσεις πλέον ο εργοδότης θα καταβάλλει το 50% του μισθού και το κράτος θα συμπληρώνει το 60% του υπόλοιπου 50%. Αυτό συνεπάγεται μείωση μισθού 20%. 

Η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της. Περιγράφει ένα μέλλον με μειώσεις μισθών και εμπέδωση πρακτικών εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας. Ενώ όσο επιμένει στις αναστολές συμβάσεων εργασίας, επιδοτεί την ανεργία. Όσα λεκτικά σχήματα και αν επιστρατεύσει.

Μπορούμε αλλιώς! Με το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ που εγγυάται στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας με γνώμονα την προστασία της εργασίας και της ασφάλειας των πολλών», καταλήγει ο κ. Χαρίτσης.

Τι δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας επιτέθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «η κριτική ότι δήθεν με αυτή την πολιτική μειώνονται οι μισθοί κατά 20%, όπως προβάλλει από χθες η αντιπολίτευση, είναι επιπόλαια, ανεύθυνη και ψεύτικη. Με το σχέδιό μας αντιμετωπίζουμε τα πραγματικά προβλήματα και όχι τα φανταστικά. Αυτά που απασχολούν τον κόσμο και όχι αυτά που κατασκευάζει η αντιπολίτευση. Κι ο κόσμος της εργασίας το καταλαβαίνει καλά».

Διαβάστε επίσης: Βρούτσης για μείωση μισθών: Η οροφή της απώλειας θα είναι 16%

Σύμφωνα με τον ίδιο, «για να μπορέσει ο ιδιωτικός τομέας να επιβιώσει, θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση των φορολογικών βαρών και χορήγηση ρευστότητας. Κάνουμε και τα δύο.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση:

  • Επεκτείνει το δικαίωμα αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων καθώς και το δικαίωμα αναστολής της εργασίας.
  • Επεκτείνει την αποζημίωση ειδικού σκοπού, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και συνεχίζει τη μείωση των ενοικίων στο σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων.
  • Ολοκληρώνει τον α’ κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, με 53.000 επιχειρήσεις να επωφελούνται από αυτή.
  • Προχωρά τα εργαλεία της επιδότησης επιτοκίου, των εγγυοδοτικών μηχανισμών και της διαμόρφωσης ενός νέου θεσμικού πλαισίου για πιστώσεις σε μικρές επιχειρήσεις».

admin_e4p2sd6v