Χαρίτσης: ”Ζητώ άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ”

 Χαρίτσης: ”Ζητώ άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ”

Την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, μετά και την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, ζήτησε ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος «γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή».

Ο κ. Χαρίτσης, σε δήλωσή του, αναφέρει ότι «Απαιτείται άμεση αποφασιστική πολιτική και διπλωματική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για την αποκλιμάκωση και την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια πολιτική λύση του Παλαιστινιακού στη βάση των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς κάλεσε την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει την επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα. Να σταματήσει η υποστήριξη προς τη φιλοπόλεμη κυβέρνηση Νετανιάχου. Να μπει φραγμός στα σχέδια στρατιωτικοποίησης της Ευρώπης. Να αναλάβει η Ελλάδα άμεσες πρωτοβουλίες -σε συνεργασία με κυβερνήσεις χωρών όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία- για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους και την άμεση κατάπαυση του πυρός».

Σχετικά Άρθρα