Αλέξης Χαρίτσης: Παρακολουθούμε τον εκφυλισμό και την απαξίωση ενός πολιτικού χώρου

 Αλέξης Χαρίτσης: Παρακολουθούμε τον εκφυλισμό και την απαξίωση ενός πολιτικού χώρου

Δήλωση στην ΕΡΤ έκανε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέα Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος τόνισε ότι «αυτό που παρακολουθούμε είναι ο πλήρης εκφυλισμός και η απαξίωση ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου».

Ο κ. Χαρίτσης είπε συγκεκριμένα:

«Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μας χαροποιούν ούτε μας εκπλήσσουν. Είναι εξελίξεις τις οποίες τις είχαμε διαβλέψει εγκαίρως. Αυτό που παρακολουθούμε είναι ο πλήρης εκφυλισμός και η απαξίωση ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου.

Εξηγήσαμε εξαρχής τους λόγους για τους οποίους φύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήτανε σαφές ότι με τη νέα ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στην απαξίωση. Μία ηγεσία η οποία δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αριστερά, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον προοδευτικό χώρο εν γένει, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη σοβαρότητα. Αυτό το οποίο βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες είναι ακριβώς οι τελευταίες πράξεις αυτού του δράματος.

Δεν μπορεί μία πολιτική δύναμη της αριστεράς, μία πολιτική δύναμη η οποία έχει κυβερνήσει, έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας όλα τα προηγούμενα χρόνια και είναι και σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να παράγει πολιτική να παράγει τοξικότητα.

Θεωρώ ότι αυτό το οποίο είναι σημαντικό στις σημερινές συνθήκες είναι να υπάρχει μία πολιτική δύναμη σοβαρότητας, αξιοπιστίας και ειλικρίνειας. Και η πολιτική δύναμη αυτή είναι η Νέα Αριστερά.

Για αυτό μιλήσαμε, από όταν αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλήσαμε για μία πράξη ευθύνης. Πράξη ευθύνης απέναντι σε ένα ολόκληρο πολιτικό χώρο, πράξη ευθύνης απέναντι σε μία ολόκληρη κοινωνία η οποία περιμένει να υπάρξει μία σοβαρή, αξιόπιστη, εναλλακτική διέξοδος απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Σχετικά Άρθρα