Χαρίτσης από Σύνταγμα: Η Νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου

 Χαρίτσης από Σύνταγμα: Η Νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου

Στο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα βρέθηκε ο αρχηγός της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, δηλώνοντας πως ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και πως η Νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Χαρίτση:

«Σήμερα υποδεχόμαστε τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο στην Αθήνα. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος. Είναι δίκαιος γιατί το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί, αλλά οι τιμές παραγωγού παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές. Γιατί οι αποζημιώσεις είναι ανεπαρκείς και αργοπορημένες. Γιατί οι παράνομες ελληνοποιήσεις δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για την εγχώρια παραγωγή. Γιατί απουσιάζει οποιαδήποτε στρατηγική για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και για το πώς οι άνθρωποι θα μείνουν στον τόπο τους. Και την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη που με την πολιτική της γεννά τα προβλήματα επιβίωσης αγροτών και κτηνοτρόφων, τους εξαπατά, τους εμπαίζει και επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τον αγώνα τους.

Η Νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου. Σήμερα βρισκόμαστε μαζί τους στους δρόμους της Αθήνας. Για να μην ερημοποιηθεί η ύπαιθρος, για να διασφαλιστεί η επισιτιστική επάρκεια της χώρας, για ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα έχει στο επίκεντρο τους ανθρώπους της παραγωγής στο χωράφι και θα βάζει φρένο στην κούρσα της ακρίβειας στο ράφι. Οι αγρότες έχουν δίκιο! Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της κοινωνίας!»

Σχετικά Άρθρα