• 15 Απριλίου, 2021

ΑΠΘ: Περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις – Ετοιμάζεται επέμβαση για την κατάληψη

 ΑΠΘ: Περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις – Ετοιμάζεται επέμβαση για την κατάληψη

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι τις τελευταίες ώρες περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία σχεδιάζει βίαιη επέμβαση στο εσωτερικό του με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας. Γι αυτό το λόγο έχουν μεταφερθεί διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ. και αύρες στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr έχουν γίνει τουλάχιστον πέντε προσαγωγές ατόμων που προσέγγιζαν το χώρο.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες εντός της Πρυτανείας αλλά και άλλων σχολών του ΑΠΘ.

Αστυνομική εισβολή λόγω…συνωστισμού στο άλσος της Ν. Σμύρνης την ώρα που έπαιζαν παιδιά- Βίντεο με αστυνομικούς να χτυπούν νεαρούς!

Η αστυνομική κινητοποίηση σε όλη την πόλη είναι μεγάλη, αλλά κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με ομάδες δικηγόρων, καθηγητών, φοιτητών και πολιτών προσπαθούν να προσεγγίσουν το χώρο.

Από την πλευρά της η αστυνομία δεν επιτρέπει στον κόσμο να προσεγγίσει το σημείο.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε νωρίς το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη.

Αντικείμενο της σύσκεψης φέρεται να ήταν η αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, τα κενά στις αστυνομικές υπηρεσίες και η τήρηση των μέτρων προστασία από την πανδημία.

Ωστόσο, όπως φαίνεται η παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη σχετίζεται με την κατάληψη της Πρυτανείας.

Την ίδια στιγμή καθηγητές και καθηγήτριες του ΑΠΘ αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Οι υπογραφόμενοι/-ες απευθύνουμε έκκληση στα συλλογικά όργανα του Α.Π.Θ. (Σύγκλητο, ΕΣΔΕΠ, Σύλλογο Υπαλλήλων, Φοιτητικούς Συλλόγους) να αναλάβουν αύριο το πρωί την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν κοινή συνέλευση έξω από το κτίριο της Διοίκησης, προκειμένου να εξεταστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιό μας από την παρατεταμένη κατάληψη, με συνέπεια την αναστολή των διοικητικών και των οικονομικών λειτουργιών του. Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τον πρόσφατο νόμο, ο οποίος θεωρούμε ότι ευθύνεται για την πυροδότηση των φοιτητικών κινητοποιήσεων, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα αντιμετωπίζει την λαίλαπα της πανδημίας. Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι/-ες με οποιαδήποτε νέα αστυνομική επιχείρηση μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, η οποία θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα το κύρος του. Πιστεύουμε, αντίθετα, ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες η με ακαδημαϊκά μέσα λύση του προβλήματος είναι εφικτή.

Το κείμενο μέχρι στιγμής υπογράφουν οι Μαυροσκούφης Δημήτρης, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης,  Μιχαηλίδης Αθανάσιος, Κωνσταντινίδης Δαμιανός, Άρης Στυλιανού.