Χρυσοχοϊδης για δολοφονία 28χρονης:Όταν χάνεται μια ζωή, τίποτα δεν είναι καλώς καμωμένο

 Χρυσοχοϊδης για δολοφονία 28χρονης:Όταν χάνεται μια ζωή, τίποτα δεν είναι καλώς καμωμένο

Τη δική του απάντηση στις καταγγελίες για ολιγωρία των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους, όπου δολοφονήθηκε η 29χρονη από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε στην εν ψυχρώ δολοφονία της 28χρονης μπροστά από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, από το οποίο μόλις είχε βγει και ενώ μιλούσε με το 100. «Αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά, γιατί έχει φύγει με ένα οδυνηρό τρόπο, με βίαιο τρόπο μια νέα κοπέλα 28 ετών και θρηνούμε όλοι γι αυτό», επεσήμανε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Όταν χάνεται μια ζωή, τίποτα δεν είναι καλώς καμωμένο».

Σχετικά με το ότι προβλέπεται ακόμα και ειδική εκπαίδευση αστυνομικών για να υποδέχονται τέτοια περιστατικά και για το αν μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η γυναικοκτονία, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως, «προέχει να διερευνήσουμε πώς έγινε το περιστατικό. Όταν πηγαίνει στην αστυνομία ένα τέτοιο περιστατικό υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθεί ένας αστυνομικός για να διαχειριστεί το περιστατικό, για τα οποία είναι εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί. Άρα λοιπόν θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο εφαρμόστηκαν όλα αυτά».

Σχετικά Άρθρα