• 13 Απριλίου, 2021

Αστυνομική εισβολή λόγω…συνωστισμού στο άλσος της Ν. Σμύρνης την ώρα που έπαιζαν παιδιά- Βίντεο με αστυνομικούς να χτυπούν νεαρούς!

 Αστυνομική εισβολή λόγω…συνωστισμού στο άλσος της Ν. Σμύρνης την ώρα που έπαιζαν παιδιά- Βίντεο με αστυνομικούς να χτυπούν νεαρούς!

Η επίδειξη “ισχύος” από την αστυνομία, προφανώς με άνωθεν εντολές, συνεχίζεται. Χθες στο Χαλάνδρι, σήμερα στη Νέα Σμύρνη. Γύρω στις τρεις μετά το μεσημέρι, μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ, με το πρόσχημα των ελέγχων για μετακινήσεις και μάσκες, έκανε έφοδο (δείτε βίντεο) στην κεντρική πλατεία του δήμου, όπου κάτοικοι της περιοχής, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι και νεαροί απολάμβαναν τον καλό καιρό.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση και πορεία εκατοντάδων κατοίκων στο κέντρο της Νέας Σμύρνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία. Η αστυνομία, βεβαίως, από την πλευρά της επιμένει στην εκδοχή της επίθεσης 30 νεαρών σε αστυνομικούς -κάτι που αναπαρήγαγαν τα περισσότερα ΜΜΕ- παρά το γεγονός ότι δεν έχει παρουσιάσει κάποιο οπτικοακουστικό υλικό κι ενώ υπάρχουν δεκάδες βίντεο που την διαψεύδουν.

Όταν, όπως σημειώνει η efsyn.gr, κάποιοι άνθρωποι αντέδρασαν στην προκλητική τους συμπεριφορά, οι αστυνομικοί κατά την πάγια τακτική τους, κάλεσαν ενισχύσεις – ΔΕΛΤΑ και ΔΡΑΣΗ – με την ένταση να κορυφώνεται και τις δυνάμεις ασφαλείας να προχωρούν σε προσαγωγές.

To AΠΕ-ΜΠΕ, από την άλλη, περιγράφει επίθεση 30 ατόμων στους αστυνομικούς κάτι που δεν προκύπτει από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media, ούτε από κάποιες μαρτυρίες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι σκηνές με τους άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ να ξυλοκοπούν νεαρούς με γκλοπ και να κακοποιούν έναν από αυτούς ενώ τον είχαν συλλάβει και καθηλώσει είναι μια επαναλαμβανόμενη το τελευταίο διάστημα σκηνή που θα έπρεπε να εξηγηθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: ”

Περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν ξαφνικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 15:00, σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσαν ελέγχους για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, στο άλσος της Νέας Σμύρνης.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ έχουν γίνει, έως αυτή την ώρα, επτά προσαγωγές.