• 23 Απριλίου, 2021

Αντίθετοι οι φαρμακοποιοί στη διενέργεια των self test από τα φαρμακεία

 Αντίθετοι οι φαρμακοποιοί στη διενέργεια των self test από τα φαρμακεία

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να διενεργούνται τα self test για τον κορονοϊό στα φαρμακεία, με τη βοήθεια των φαρμακοποιών και με ένα μικρό αντίτιμο, εξέφρασε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ο Σύλλογος αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί λόγω επιδημιολογικών ζητημάτων που προκύπτουν καθώς και κινδύνων για τη Δημόσια Υγεία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΦΣ
“Σε ορισμένα ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι τα self test δύνανται να διενεργούνται στα φαρμακεία και μάλιστα με αντίτιμο 2 ευρώ!!

Η κατηγορηματική θέση του ΠΦΣ είναι ότι συζητάμε κάτω από πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, τη δωρεάν διάθεση στους πολίτες των self test, με την προϋπόθεση να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των φαρμακείων μας και ταυτόχρονα να αποφευχθούν υγειονομικοί κίνδυνοι για τους πολίτες και το προσωπικό μας.
Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι να μην διενεργούνται τα self test στα φαρμακεία, λόγω επιδημιολογικών ζητημάτων που προκύπτουν καθώς και κινδύνων για τη Δημόσια Υγεία. Ως φαρμακοποιοί είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την υγεία των ασθενών που επισκέπτονται τα φαρμακεία και έχουν την ανάγκη της μέγιστης προστασίας

Επομένως οποιαδήποτε αναφορά περί διενέργειας των self test με οποιαδήποτε αποζημίωση μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους και αποτελεί απαράβατο όρο για τη συμμετοχή μας στο εγχείρημα της διάθεσης των self test” επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΦΣ.