Εμβολιασμοί στα φαρμακεία – Το κόστος ανά υπηρεσία

 Εμβολιασμοί στα φαρμακεία – Το κόστος ανά υπηρεσία

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού και από τα ιδιωτικά φαρμακεία, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις 19 Μαρτίου. Η αμοιβή η οποία προβλέπεται, ανά εμβολιασμό, στα ιδιωτικά φαρμακεία, είναι πέντε ευρώ.

O εμβολιασμός επιτρέπεται στα ιδιωτικά φαρμακεία, εφόσον ο αδειούχος φαρμακοποιός έχει πιστοποιηθεί για τη διενέργεια εμβολιασμών. Τα 5 ευρώ θα καταβάλλονται από τους πολίτες ανεξάρτητα από τον τύπο του εμβολίου που χορηγείται.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Υγείας, οι πολίτες μπορούν πάντα να εμβολιάζονται δωρεάν, στα εμβολιαστικά Κέντρα για Covid-19, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, προβλέπεται ότι οι δικαιούχοι περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ θα καταβάλλουν στα συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και στους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς 1 ευρώ ανά παραπεμπτικό για εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων βιολογικών υλικών και 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό, για εκτέλεση απεικονιστικών ελέγχων (αξονικές τομογραφίες κλπ).

Τα ποσά αυτά είναι επιπλέον της προβλεπόμενης συμμετοχής του ασφαλισμένου.

Tα συγκεκριμένα έσοδα, τα οποία εισπράττονται από τα διαγνωστικά κέντρα και τους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς απομειώνουν ισόποσα τη δαπάνη εκάστοτε παρόχου που υποβάλλεται προς αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ (clawback).

Με απόφαση του υπουργού Υγείας δύναται να ρυθμίζεται ιδίως η διαδικασία υποβολής της δαπάνης, καθώς κάθε τεχνικό ή λεπτομερειακό ζήτημα για την εφαρμογή του μέτρου

Σχετικά Άρθρα