Αντεπίθεση Μαξίμου για Πεντέλη… με Μάτι – Συγκρίσεις με ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα πολιτικά μέτωπα για συσπείρωση “γαλάζιων” ψηφοφόρων

 Αντεπίθεση Μαξίμου για Πεντέλη… με Μάτι – Συγκρίσεις με ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα πολιτικά μέτωπα για συσπείρωση “γαλάζιων” ψηφοφόρων

Επιμένει η κυβέρνηση στη λογική της σύγκρισης με τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα μέτωπα, ακόμα και στα πύρινα. Από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν πως οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Πεντέλη, είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την πυρκαγιά στο Μάτι, αλλά υπήρχαν «εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα». Όπως υποστηρίζουν και οι δύο φωτιές ξέσπασαν αργά το απόγευμα όταν  έπνεαν σφοδροί άνεμοι και κινήθηκαν σε κατοικημένες περιοχές.

Της Άννας Καραβοκύρη

«Στη φωτιά που κατέκαψε το Μάτι, το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους 102 άνθρωποι και να υποστούν μεγάλες ζημιές περισσότερα από 2000 σπίτια» δηλώνουν κι επισημαίνουν ότι στο Μάτι δεν υπήρξε κινητοποίηση εναέριων μέσων, δεν υπήρχε σωστή εκτίμηση, δεν υπήρξε συντονισμός, δεν υπήρχε καμία έγκαιρη εκκένωση παρά μόνο «μια άθλια επικοινωνιακή παράσταση από τον κ. Τσίπρα».

  • Αντίθετα, υποστηρίζουν πως στην πρόσφατη πυρκαγιά στην Πεντέλη «υπήρξε άμεση κινητοποίηση, οργανωμένη εκκένωση, διαρκής σοβαρή ενημέρωση που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ λιγότερες ζημιές και καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Στη σφαίρα της σύγκρισης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση προτάσσει την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Αποτελεί πάγια αρχή της κυβέρνησης και πρώτη προτεραιότητα μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής» τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου και συμπληρώνουν ότι στη συνέχεια η διαβάθμιση των προτεραιοτήτων είναι η προστασία κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και η περιουσία των πολιτών.

Η θέση της κυβέρνησης παραμένει αταλάντευτη όσον αφορά στη σύγκριση των πεπραγμένων της σημερινής και της προηγούμενης Κυβέρνησης, υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε εποχής.

Από το επιτελείο του πρωθυπουργού δεν παραβλέπουν  το μέγεθος των κρίσεων που προέκυψαν την τελευταία τριετία, αλλά στέκονται στην αποτελεσματική διαχείριση αυτών των κρίσεων.  

  • «Η σύγκριση θα είναι μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκυβέρνησε με Καμμένο και Βαρουφάκη και θέλει να ξανακυβερνήσει με τον επικεφαλής του ΜεΡΑ25. Όταν έρθει η ώρα, θα θυμίσουμε στους πολίτες πώς ήταν η χώρα τότε και πώς τώρα, για να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη τους ξανά για αυτοδύναμη Ελλάδα», αναφέρει συνεργάτης του Πρωθυπουργού.

Εξάλλου και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφατα δήλωσε πως «στο τέλος της τετραετίας οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν την σύγκριση του τι πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκειά της διακυβέρνησής του και τι πετύχαμε εμείς».

Στο τελευταίο έτος της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη το επιτελείο του έχει αποφασίσει να μείνει πιστό στην λογική των συγκρίσεων σε όλα τα επίπεδα με την αξιωματική αντιπολίτευση θέτοντας παράλληλα διλλήματα προς τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

«Μπροστά ή πίσω», «σταθερότητα ή περιπέτειες», «αυτοδυναμία ή  ακυβερνησία», «πρόοδος ή συντήρηση», «μέτρο ή λαϊκισμός» αποτελούν προσωπικά για τον Μητσοτάκη τα νέα δίπολα, τα οποία αναδεικνύουν, κατά τον ίδιο, «διαφορές αντιλήψεων» και όχι κομματικών αποχρώσεων.

Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης τόσο το  δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες» και το δίλημμα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία» θα προτάσσονται επιτακτικά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Με τον χειμώνα που έρχεται να προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολος στην κυβέρνηση εκτιμούν πως μια στρατηγική συγκρίσεων με το ΣΥΡΙΖΑ θα βοηθήσει στη συσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων και θα ενισχύσει το άνοιγμα στο κεντρώο ακροατήριο. Ωστόσο δεν παραγνωρίζεται πως η ενεργειακή κρίση δημιουργεί ένα απρόβλεπτο σκηνικό, καθώς είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις για το πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση τους επόμενους μήνες.

Παναγιώτης Δρίβας