• 24 Οκτωβρίου, 2021

Αιχμές Σαμαρά για ανασχηματισμό και διεύρυνση Μητσοτάκη-ΣΥΡΙΖΑ:Υπό αμφισβήτηση ο πρωθυπουργός

 Αιχμές Σαμαρά για ανασχηματισμό και διεύρυνση Μητσοτάκη-ΣΥΡΙΖΑ:Υπό αμφισβήτηση ο πρωθυπουργός

Αναταράξεις και προβληματισμό στη ΝΔ προκαλεί η αιφνίδια παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ασκεί σκληρή κριτική στις επιλογές Μητσοτάκη. Από τη Ν.Δ προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση αλλά πολλά γαλάζια στελέχη προσπαθούν να ερμηνεύσουν την χρονική στιγμή που επέλεξε ο μεσσήνιος πολιτικός να παρέμβει ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ. Εντύπωση προκαλεί και η κριτική που ασκεί για τον πρόσφατο ανασχηματισμό την ώρα που κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν ότι στελέχη της επιρροής του πήραν θέση στο υπουργικό συμβούλιο.

«Είναι αδιαμφισβήτητο δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέγει τους υπουργούς του. Όμως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Διότι σε κάθε ανασχηματισμό εκπέμπεται και ένα «μήνυμα», υπάρχει συμβολισμός. Και ο συμβολισμός αυτός δεν πρέπει να στείλει αντιφατικά μηνύματα. Ότι δηλαδή η παράταξή μας υιοθετεί σήμερα απόψεις που η ίδια έχει πολεμήσει, όπως οι Πρέσπες και το σχέδιο Ανάν. Ή ότι επιβραβεύει πρόσωπα που έχουν αντίθετη πολιτική άποψη…», είπε ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του.
«Όποιος θέλει να υπηρετήσει τις θέσεις για τις οποίες έλαβε αυτοδυναμία η ΝΔ είναι ευπρόσδεκτος. Αυτό σημαίνει “διεύρυνση”. Αλλά όταν επιλέγονται άτομα με αντίθετες θέσεις, αυτό δεν λέγεται “διεύρυνση”, λέγεται “μετατόπιση”. Ξέρετε, με το να μετακινηθούμε σε θέσεις “Ποταμιού”, δεν κατακτάμε το πολιτικό κέντρο» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η Αθήνα και η Λευκωσία θα έπρεπε να απαντήσουν με «βέτο» στις φιέστες Ερντογάν στην Αμμόχωστο, σημειώνοντας συνολικά για τα ελληνοτουρκικά. «Ποια εξομάλυνση; Ξεχάσατε τις συνεχείς NAVTEX όλο το καλοκαίρι; Τις προκλήσεις τουρκικών αλιευτικών έξω από τις ακτές μας; Τις συνεχείς δηλώσεις για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών; Ακόμα και το όνομα του Αιγαίου επιχειρούν να αλλάξουν.(…) Το σημαντικότερο για εμένα όμως είναι οι “φιέστες” Ερντογάν στην Αμμόχωστο που μετατρέπεται πια σε ενισχυμένη στρατιωτική βάση των Τούρκων. Η Άγκυρα τόλμησε να παραβιάσει τα δύο μοναδικά ψηφίσματα του ΟΗΕ που κανείς δεν τόλμησε να ακουμπήσει. (…) Ελλάδα και Κύπρος θα έπρεπε να είχαν ήδη αντιδράσει εντονότερα».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς αμφισβητεί ευθέως τον Μητσοτάκη

Για ευθεία αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τη νέα παρέμβαση του πρώτου σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας την προεκλογική του απάτη σε κεντρικά ζητήματα, όπως τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εάν οι εγγενείς αντιφάσεις της Ν.Δ. δεν είχαν επίπτωση στην κοινωνία και σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής θα ήταν απλά πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη. Δυστυχώς, το έχει μετατρέψει σε πρόβλημα της χώρας», υπογραμμίζει.

«Όσο για την εσωκομματική αμφισβήτηση προς τον κ. Μητσοτάκη αποτελεί αντανάκλαση της φθοράς του μέσα στην κοινωνία. Μια πορεία μη αντιστρέψιμη», τονίζει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.