• 8 Δεκεμβρίου, 2021

Ζητούνται αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι και παθολόγοι για τα κενά στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

 Ζητούνται αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι και παθολόγοι για τα κενά στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Σε κρίσιμο σημείο το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της ραγδαίας διασποράς του κοροναϊού με αποτέλεσμα η ενίσχυση του Συστήματος Υγείας από ιδιώτες γιατρούς να θεωρείται μονόδρομος.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των εκπροσώπων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Ιατρικών Συλλόγων προκειμένου να συζητηθεί πώς μπορούν να πεισθούν οι ιδιώτες γιατροί προκειμένου να προσχωρήσουν οικειοθελώς στο ΕΣΥ.

Γιατί ο Τσίπρας ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους και καλεί τον Μητσοτάκη να εγκαταλείψει την εξουσία

Είναι αναγκαίο να βρεθούν αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι και παθολόγοι ιδιώτες γιατροί προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί ειδικά στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως τόνισε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χτες η διορία για την εξεύρεση ιδιωτών γιατρών είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Αν λοιπόν μέχρι την Κυριακή δεν βρεθούν επιπλέον γιατροί, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη των υπηρεσιών.

Σημειώνεται πως η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί και τον περασμένο Μάρτιο, όπου μάλιστα είχε δοθεί και προθεσμία δέκα ημερών, η οποία όμως δεν είχε καρποφορήσει.

Ωστόσο φαίνεται πως η πίεση στα νοσοκομεία είναι τόσο μεγάλη που σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει αυτή η επιλογή.

Έρχεται αναστολή των χειρουργείων

Ολα δείχνουν πως δύσκολα θα ανταποκριθούν όσοι  ιδιώτες γιατροί χρειάζονται με αποτέλεσμα η επιστράτευσή τους να θεωρείται μονόδρομος.

Την ίδια ώρα με κυβερνητική απόφαση αναμένεται να επιβληθεί και αναστολή των τακτικών χειρουργείων σε ιδιωτικές κλινικές της Βόρειας Ελλάδας ώστε αυτές να διαχειριστούν περιστατικά του Δημοσίου Τομέα, καθώς ήδη αποφασίστηκε η αναστολή κατά 80% των χειρουργείων στη Β. Ελλάδα.

Κραυγή αγωνίας

Την ίδια ώρα η εικόνα των τελευταίων ημερών στα νοσοκομεία, οι δύσκολες εφημερίες και τα ράντζα στους διαδρόμους, δημιουργούν εύλογα αγωνία στους γιατρούς και τους νοσηλευτές οι οποίοι θέτουν μια σειρά από αιτήματα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Γιατροί και καθηγητές σε ένα μπαράζ δηλώσεων και αναφορών προσπαθούν να προλάβουν αυτά που έρχονται: