Αδερφός Καλλιάνου:”Διαφωνούσα με τον ακρωτηριασμό του -Δώσαμε 500€ στον γιατρό”

 Αδερφός Καλλιάνου:”Διαφωνούσα με τον ακρωτηριασμό του -Δώσαμε 500€ στον γιατρό”

Ξέσπασε για τον θάνατο του πατέρα του, μιλώντας στο Alpha, ο αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου. Ο καρδιολόγος που ζει στην Κύπρο και ήρθε στην Ελλάδα μετά την τραγική κατάληξη του ηλικιωμένου πατέρα του, τόνισε πως διαφωνούσε ακόμα και με τον ακρωτηριασμό του.

«Ακόμα και για τον ακρωτηριασμό διαφωνούσα. Έπρεπε πολύ ψηλότερα να κοπεί το πόδι του. Ήξερα για τον ακρωτηριασμό και είχα παρακαλέσει τον κο Κακίση -και είχε δεχτεί- να τον πάρει στην εισαγωγή του στη γενική εφημερία του νοσοκομείου. Από εκεί και πέρα έγινε αυτό και τις πρώτες τρεις ημέρες πήγαινε καλά ο πατέρας μου. Μετά έπεσε στον φαύλο κύκλο γιατί ήταν ήδη σηπτικός, πράγμα που αρνιόνταν οι γιατροί» επεσήμανε ο Χρήστος Καλλιάνος, σημειώνοντας πως δεν επιθυμούσε διασωλήνωση για τον πατέρα του.

«Γιατροί άλλων ειδικοτήτων δεν τον έβλεπαν, τον έβλεπαν μόνο ειδικευόμενοι και φοιτητές. Κατά τη μαρτυρία της μητέρας μου και δύο συνοδών του αδελφού μου, ο ακρωτηριασμός έγινε μέσα στο δωμάτιο. Δεν θέλω να το πούμε ως φακελάκι, η μητέρα μου ήθελε να ευχαριστήσει τον καθηγητή, έχοντας τη γενικευμένη εικόνα της Ελλάδας, και θέλησε να δώσουμε στον γιατρό κάτι για να δει διαφορετικά τον ασθενή, του δώσαμε χρήματα. Δεν τα ζήτησε προς Θεού, του τα δώσαμε και τα πήρε. 500 ευρώ του δώσαμε» πρόσθεσε ο Χρήστος Καλλιάνος.

Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ: Οι γιατροί παρέχουν το ίδιο επίπεδο φροντίδας σε όλους τους ασθενείς

Τη στήριξή της στους γιατρούς του νοσοκομείου «Αττικόν» παρέχει η Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μετά το θέμα που προέκυψε από τις καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου.

Σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος και ο αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Τσιούφης, αναφέρεται ότι «οι καθηγητές όλων των Κλινικών και των Εργαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και της Β’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, είναι διεθνώς καταξιωμένοι και παρέχουν το ίδιο υψηλό επίπεδο φροντίδας σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς του Νοσοκομείου».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Διοίκησης της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ αναφέρει:

«Οι Πανεπιστημιακές Κλινικές και τα Εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που λειτουργούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”, από την πρώτη ημέρα ίδρυσής του πριν 20 χρόνια, προσφέρουν πολύ υψηλού επιπέδου κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Το Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ” χαίρει της μεγάλης εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών, όπως φαίνεται από την πολυάριθμη και καθημερινή προσέλευσή τους και τη συνεχή υψηλή πληρότητά του, αποτελώντας κέντρο αναφοράς για όλη τη χώρα.

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης τονίζουμε ότι οι καθηγητές όλων των Κλινικών και των Εργαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και της Β’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, είναι διεθνώς καταξιωμένοι και παρέχουν το ίδιο υψηλό επίπεδο φροντίδας σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς του Νοσοκομείου, ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες, με αποτελέσματα εφάμιλλα των καλύτερων ιατρικών κέντρων της Ευρώπης. Συνολικά, το Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ” είναι ένας κόμβος αριστείας που συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας της Χώρας».

Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής

Ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής, στον οποίο έχει αναφερθεί προσωπικά ο Γιάννης Καλλιάνος, απαντά σήμερα στις κατηγορίες, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη.

Στη δήλωση ανέφερε: «Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου».

Σε ανάρτησή του μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Γιάννης Καλλιάνος έγραφε, μεταξύ άλλων: «Θέλαμε να στο πούμε σιγά σιγά όταν θα έβγαινες από το Αττικό. Φρόντισαν όμως κάποιοι να μην βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της Αγγειοχειρουργικής κλινικής. Ο Καθηγητής Κακκίσης έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια. Τον παρακαλούσε αδελφός μου να σε βάλει στην πλατφόρμα για ΜΕΘ η να σου βρούνε ΜΑΦ και μας κοιτούσαν με απορία διότι έλεγαν ότι οι εξετάσεις σου ήταν εξαιρετικές. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή που ο πόνος αυτής της απώλειας θα μου σκίσει την ψυχή μου μια για πάντα. Έκανα ότι μπορούσα, σήκωσα τη γη ανάποδα. Δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη. Κάποιοι αδιάφοροι κανόνισαν για τη δική σου ζωή. Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός να τους λυπηθεί. Καλό Παράδεισο μπαμπά μου. Σε ευχαριστώ που έδωσες τη ζωή σου για εμάς, για τη μαμά, που μας μεγάλωσες και μας έκανες ταπεινούς ανθρώπους. Θα είσαι δίπλα μου και μέσα μου για πάντα. Στέρεψαν τα δάκρυα μου μπαμπά μου».

Γιάννης Καλλιάνος: «Δεν έπρεπε να είχε αυτό το τέλος ο πατέρας μου»

«Δεν έπρεπε να είχε αυτό το τέλος ο πατέρας μου», τόνισε νωρίτερα σήμερα ο Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ μία ημέρα μετά τον θάνατο του πατέρα του στο Αττικό νοσοκομείο άνοιξε την καρδιά του, ενώ ξέσπασε κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, δηλώνοντας «απορώ πώς δεν βγαίνει ο Άδωνις να πει ότι έχω δίκιο». Πρόσθεσε λέγοντας: «Καλώ τον Άδωνι Γεωργιάδη να βγει να πει όσα του έλεγα». Όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Καλλιάνος, ο Άδωνις Γεωργιάδης του είπε στο τηλέφωνο: «Γιάννη, έχει γίνει ιατρικό συμβούλιο και ο πατέρας σου πάει εξαιρετικά».

«Ο Άδωνις ο φίλος να πει δημόσια όσα μου είπε, ότι οι γιατροί του έλεγαν ότι πάει εξαιρετικά και τρεις ημέρες μετά ο πατέρας μου πέθανε».

«Έπρεπε να μπει στη ΜΕΘ πριν τον διασωληνώσουν», τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος και «το διάστημα αυτό, των τεσσάρων ημερών θα ήταν αρκετό για να σωθεί».

Απευθυνόμενος ξανά στον Άδωνι Γεωργιάδη είπε «Άδωνι, τιμάς την παράταξη, τιμάς τα παντελόνια σου και σ’ αγαπώ. Βγες και πες την αλήθεια».

Συμπλήρωσε πως τον πατέρα του τον χειρούργησαν μέσα σ’ ένα απλό δωμάτιο και εκεί πιθανότατα χωρίς ποδιές έκοψαν το δάχτυλό του». Επισήμανε πως δεν υπήρχε το ιδανικό περιβάλλον, η κατάλληλη προετοιμασία.

«Δεν τα βάζω ούτε με το ΕΣΥ, ούτε με τη ΝΔ», είπε και πρόσθεσε πως τον πήραν τηλέφωνο τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη.

Κλείνοντας είπε πως «ντρέπομαι ως βουλευτής να βγω και να πω τα όσα έγιναν μέσα στο νοσοκομείο. Αν τα πω, πολλοί θα χάσουν τη δουλειά τους. Και δεν το λέω εκδικητικά, αλλά όπως πέθανε ο δικός μου πατέρας, έχουν πεθάνει πολλοί άλλοι με παρόμοιο τρόπο», ενώ πρόσθεσε ότι λαμβάνει πολλά μηνύματα στα social media από πολίτες που έχασαν συγγενείς με παρόμοιο τρόπο.

Κούγιας: Ο πατέρας του έχασε τη ζωή του παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών

Για ιατρικά λάθη μίλησε ο δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, Αλέξης Κούγιας, σχετικά με τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή και τις καταγγελίες για ιατρικά λάθη.

Ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου, μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Ο κ. Καλλιάνος ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να τον εκπροσωπήσω, κάνοντας λόγο για ακραία ιατρικά λάθη σε ό,τι αφορά την νοσηλεία του πατέρα του».

«Ο πατέρας του κ. Καλλιάνου, έχασε τη ζωή του παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών ότι οι εξετάσεις του ήταν πολύ καλές και θα έχει μια βραχυχρόνια νοσηλεία», ανέφερε στη συνέχεια και παρατήρησε ότι «μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του Άδωνι Γεωργιάδη», αποδίδοντάς του «ακραία υπεράσπιση του συστήματος, αγνοώντας τα γεγονότα».

Στη συνέχεια σημείωσε πως ο Γιάννης Καλλιάνος μίλησε για διαλογή ασθενών, ωστόσο όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει πρώτα να εξεταστεί αναλυτικά ο φάκελος.

Σχετικά Άρθρα