• 8 Δεκεμβρίου, 2021

Ξέμεινε από αναισθησιολόγους το ΕΣΥ – Πλεύρης:”Δεν γίνονται χειρουργεία στον ρυθμό που πρέπει”

 Ξέμεινε από αναισθησιολόγους το ΕΣΥ – Πλεύρης:”Δεν γίνονται χειρουργεία στον ρυθμό που πρέπει”

Έλλειψη αναισθησιολόγων παρατηρείται στο ΕΣΥ σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος, ανέφερε πως έχουν προκύψει προβλήματα με τις αναστολές του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ενώ τόνισε πως υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

«Επτά ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ είναι σε θάλαμο και περιμένουν για κλίνη ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου υπάρχουν πέντε ασθενείς σε λίστα αναμονής προκειμένου να βρουν και εκείνοι κλίνη», ανέφερε ο ίδιος ζητώντας να αυξηθούν οι κλίνες.

“Μπάλλος”: Βγήκαν τα κανό στον Κολωνό

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως το ΕΣΥ δεν θέλουμε να γίνει μονοθεματικό, άρα οι κλίνες που δίνονται είναι 50-50%.

«Πέρσι έγινε μία εντελώς διαφορετική κατανομή λόγω της πανδημίας. Ωστόσο αυτό που μπορώ να πω είναι πως έχουμε σοβαρό κενό στην ειδικότητα των αναισθησιολόγων, άρα δεν γίνεται να γίνουν χειρουργεία στο βαθμό που θέλουμε», ανέφερε ο κ. Πλεύρης προσθέτοντας πως «είμαστε σε συζήτηση με τον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε πάρει κλίνες ΜΕΘ και συζητάμε για να πάρουμε απλές κλίνες».

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως πάνω από 300 (87%) νοσηλευόμενοι στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ενώ υπάρχει και ένα 13% εμβολιασμένοι, οι οποίοι είναι και κυρίως ηλικιωμένοι.

«Αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός που έχει εμβολιαστεί είναι στο 60%, ενώ η πραγματικότητα είναι πως το τελευταίο διάστημα έχει επιπεδοποιηθεί η καμπύλη με όσους πηγαίνουν να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολιασμού. Στις ηλικίες 18-30 υπάρχει μία κινητοποίηση καθώς είναι και εκείνοι που θέλουν να κάνουν χρήση του πιστοποιητικού», ανέφερε.