• 18 Απριλίου, 2021

Βρέθηκε σε USB προκήρυξη της OΛΑ για την επίθεση στον ΣΕΒ

 Βρέθηκε σε USB προκήρυξη της OΛΑ για την επίθεση στον ΣΕΒ

Προκήρυξη της ΟΛΑ (Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών) βρέθηκε σε USB στο σπίτι του 42χρονου ο οποίος είχε νοικιάσει τη γιάφκα στο Κουκάκι κι εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Φωτιά Μάτι: Ελεύθερος με εγγύηση ο Ηλίας Ψινάκης

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στο σπίτι του 42χρονυ, διαπιστώθηκε ότι ήταν αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο (usb) έγγραφο σε μορφή «PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του ΣΕΒ. Η επίθεση είχε γίνει στις 24 Νοεμβρίου του 2015.

Επίσης, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του συγκεκριμένου αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή «PDF» στις 5 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας).

Η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή. “Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο. Οι έρευνες συνεχίζονται”.