Εκλογές ΣΕΒ: Τα τρία σενάρια για την προεδρία

 Εκλογές ΣΕΒ: Τα τρία σενάρια για την προεδρία

Το 2024 είναι εκλογική χρονιά για τον ΣΕΒ. Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο σημερινός πρόεδρος σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του. Το γεγονός ότι δεν έχει εκδηλώσει ακόμα την πρόθεση του για το αν θα ζητήσει την ψήφο των μελών του ΣΕΒ για τρίτη θητεία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Υπενθυμίζεται ότι ο κος Παπαλεξόπουλος εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος του ΣΕΒ τον Ιούνιο του 2020 και επανεξελέγη τον Ιούνιο του 2022.

Πάντως όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ ο ot.gr πηγές που βρίσκονται κοντά στον ισχυρό άνδρα του ομίλου Τιτάν σημειώνουν πως στην πρώτη του διετία στο τιμόνι του ΣΕΒ δεν ήταν και υπό τις ευνοϊκότερες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας. Δεν αποκλείεται να ζητήσει την επανεκλογή του αλλά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ζυγίσει πρώτα και τις «τιτάνιες» ανάγκες για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

  • Εάν ο κος Παπαλεξόπουλος δεν διεκδικήσει τρίτη θητεία, το δαχτυλίδι της διαδοχής πιθανόν να πάει στον κο Σπύρο Θεοδωρόπουλο, έναν από τους τρεις αντιπροέδρους του ΣΕΒ σήμερα, ο οποίος είναι και ο αρχαιότερος μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.

Ο CEO της Bespoke SGA Holdings, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας καθώς και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ, είναι πρόσωπο ευρείας αποδοχής με μεγάλη εμπειρία και γνώση να πάει ακόμη ένα βήμα μπροστά τον μεγαλύτερο εργοδοτικό φορέα της χώρας.

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρείν αναζητά στο πρόσωπο του κ. Θεοδωρόπουλου την εκπροσώπησή του.

  • Η υποψηφιότητά του είχε προκριθεί από το συμβούλιο των προηγούμενων προέδρων του Συνδέσμου, για τις εκλογές του 2012, όπως και του 2014. Αμφότερες οι προτάσεις δεν έγιναν αποδεκτές από τον πολυσχιδή επιχειρηματία, καθώς επικαλέστηκε «φόρτο εργασίας».

Απέναντι από τον κ. Θεοδωρόπουλο θα βρεθεί η Ιουλία Τσέτη. Η φαρμακοποιός MSc, επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και CEO του ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), ο οποίος περιλαμβάνει τις βιομηχανίες UNI-PHARMA, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle, από τον Ιούνιο του 2022, είναι Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, ενώ είναι επικεφαλής της Επιτροπής του Συνδέσμου για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.

  • Δηλώνοντας σε κάθε τόνο ότι ηθική υποχρέωση της παραγωγικής τάξης είναι να επενδύει στον τόπο της η κα Τσέτη πιστεύει ότι πλέον ζούμε σε μία no gender εποχή και θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά και δεξιότητες των ανθρώπων χωρίς να μας απασχολεί το φύλο.

Τέλος, για όσους «βλέπουν» τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, υπό τα σημερινά δεδομένα φέρεται να έχει δηλώσει στην Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου ότι δεν θα συμμετέχει στη διεκδίκηση της προεδρίας.

Σχετικά Άρθρα