• 17 Μαΐου, 2021

Κικίλιας για τουρίστες: Απαγορεύονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα

 Κικίλιας για τουρίστες: Απαγορεύονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα

Από τη Δευτέρα, 26 Απριλίου, θα μπορούν να έρχονται στη χώρα μας αν έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν αρνητικό Covid test τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Βρετανία και άλλες χώρες, για τους οποίους δε θα ισχύει το μέτρο της καραντίνας, με την άφιξή τους στη χώρα μας.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη χτεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, για να διευκρινίσει εάν θα ισχύει και για τους τουρίστες, που αναμένονται το διάστημα αυτό, το μέτρο της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Ζητήθηκε, συγκεκριμένα, να εξηγήσει ο υπουργός τι θα ισχύσει για τους ξένους επισκέπτες που φτάνοντας στην Αθήνα, θελήσουν να μετακινηθούν ακτοπλοϊκώς για κάποιο νησί ώστε να κάνουν εκεί Πάσχα, επισημαίνοντας το οξύμωρο να επιτρέπεται να μετακινηθούν οι ξένοι επισκέπτες, τι στιγμή που δε θα επιτρέπεται ανάλογη μετακίνηση για τους πολίτες της χώρας (με ανάλογα δεδομένα εμβολιασμένοι ή με αρνητικό Covid test).

«Για όποιον έρχεται στην Ελλάδα ισχύει ό,τι ισχύει για τους Έλληνες πολίτες, και φυσικά δεν επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις», τόνισε ο υπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας ότι «Μιλάμε για ένα πρόγραμμα το οποίο λειτουργεί πιλοτικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό προς το παρόν. Θέλουμε να τεστάρουμε το σύστημα, τις πύλες εισόδου, τον τρόπο υποδοχής, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού την 15η Μαΐου».