• 20 Απριλίου, 2021

ΤΟ “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” διαψεύδει τις φήμες: Καμία μετοχική αλλαγή

 ΤΟ “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” διαψεύδει τις φήμες: Καμία μετοχική αλλαγή

Διαψεύδει η ιδιοκτησία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” τις πληροφορίες για αλλαγές στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς και μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας.

Είχε προηγηθεί ρεπορτάζ στο οικονομικό σάιτ “Sofokleousin.gr” το οποίο ανέφερε ότι δάνεια της Πρώτο Θέμα Εκδοτική μπήκαν σε πακέτο τιτλοποίησης και περιήλθαν σε fund/εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων στη συνέχεια μεταβιβάστηκαν σε εταιρία συμφερόντων της Μαριάννας Λάτση”.

Η ανακοίνωση του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Αναφορικά με κακόβουλα, ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα που κυκλοφορούν για το «Πρώτο Θέμα» ξεκαθαρίζουμε το εξής, αν και κανείς δεν μας υποχρεώνει ως ιδιωτική εταιρεία η οποία ουδέποτε είχε συναλλαγές με το Δημόσιο: Η εταιρεία εκδόσεων «Πρώτο Θέμα Α.Ε.» έλαβε ένα δάνειο ύψους 36 εκατ ευρώ πριν από 12 χρόνια, έχει αποπληρώσει τα 22 εκατ. ευρώ και συνεχίζει την αποπληρωμή (η πιο πρόσφατη δόση τον περασμένο Οκτώβριο εν μέσω πανδημίας ύψους 2,75 εκατ. ευρώ).

Όπως… μάλλον είναι γνωστό διεθνώς, ο δανειολήπτης δεν ευθύνεται για τις πωλήσεις των δανείων από τον πιστωτή του, οι οποίες πάντως γίνονται με διεθνείς διαγωνισμούς σε διεθνή funds που διαχειρίζονται δισ. ευρώ και φυσικά όχι σε ιδιώτες, όπως αναφέρονται στα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα που εκπορεύονται από γνωστά κέντρα, τα οποία βλέπουν προς μεγάλη τους απογοήτευση το «Πρώτο Θέμα» να συνεχίζει την ανάπτυξή του.

Επισημαίνουμε ότι μετοχικές αλλαγές στo «Πρώτο θέμα» δεν υπάρχουν. Εάν είχαν γίνει άλλωστε θα είχαν γνωστοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Τύπου, όπως ο νόμος ορίζει, για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ενημερώνουμε λοιπόν – όποιους κι όσο αν ενοχλεί- ότι το «Πρώτο Θέμα» θα συνεχίσει να κάνει την δουλειά του κανονικά, όπως ακριβώς και σήμερα, χωρίς να εξαρτάται από κομματικές και επιχειρηματικές χορηγίες και «ελεημοσύνες» όπως ορισμένοι από εκείνους που δήθεν… κόπτονται για την Ελευθεροτυπία.

Στο εξής -παρ ότι δεν το έχουμε κάνει ποτέ- είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε νομικά για κάθε ψεύδος που διακινείται εις βάρος μας.