• 12 Απριλίου, 2021

Το “non paper” της Ν.Δ για τη #ΝεαΣμυρνη- Ιδού πως προέκυψαν τα στοιχεία του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε- Τα κοινοποίησαν Παππάς-Κυρανάκης

 Το “non paper” της Ν.Δ για τη #ΝεαΣμυρνη- Ιδού πως προέκυψαν τα στοιχεία του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε- Τα κοινοποίησαν Παππάς-Κυρανάκης

Με non paper η Νέα Δημοκρατία δίνει τη γραμμή υπεράσπισης στους βουλευτές και τα στελέχη της ώστε να αντιμετωπίσει τη γενική κατακραυγή, μετά την αστυνομική βία και τους ξυλοδαρμούς στη Νέα Σμύρνη.

Ανάμεσα σε προπαγάνδα και ψέματα όμως στο συγκεκριμένο έγγραφο κάνει και ένα άλλο «ατόπημα» θυμίζοντας εποχές χούντας.

Για να μπορέσει να αμυνθεί, προσπαθεί να στοχοποιήσει τον νεαρό που ξυλοκοπήθηκε δίνοντας -χωρίς εισαγγελική εντολή- το όνομα του νεαρού και τις πολιτικές του πεποιθήσεις, υπονοώντας βέβαια πως πολίτες της «ευρύτερης αριστεράς» είναι δεύτερης κατηγορίας και ανυπόληπτοι!

Αμηχανία στη Νέα Δημοκρατία μετά τα βίντεο που προβλήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα

Παρά την πρώτη αντίδραση της Αστυνομίας η οποία με ψέματα προσπάθησε να καλύψει το περιστατικό, οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα δεν άφηναν περιθώριο πως όλα τινάζονταν στον αέρα.

Έτσι απέναντι στα βίντεο των πολιτών που κατέγραψαν τον πρωτοφανή ξυλοδαρμό, άρχισε να στήνεται στα υπόγεια του Μαξίμου και της Πειραιώς, η γραμμή άμυνας δόθηκε με non paper στο οποίο αναφέρονται τα στοιχεία του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε:

Όπως φαίνεται στο σχετικό απόσπασμα, η Νέα Δημοκρατία(επάνω) δίνει εντολή για το πως θα απαντάνε τα στελέχη. Τους δίνει εντολή να γνωστοποιήσουν το ονοματεπώνυμο του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε και να τον κατηγορήσουν ότι πήγε να αφαιρέσει το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Παππάς ήταν ο πρώτος που έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα τη γραμμή του κόμματος την Κυριακή τα μεσάνυχτα.

Ο Κώστας Κυρανάκης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega ρωτήθηκε πως γνώριζε το όνομα του νεαρού και όλα τα υπόλοιπα προσωπικά δεδομένα του που είχε δημοσιοποιήσει το πρωί στο Open αλλά απέφυγε να απαντήσει ευθέως λέγοντας μόνο πως “είχαμε κι εμείς πληροφορίες”. Οι πληροφορίες, βεβαίως, προέρχονταν από την αστυνομία και περιλαμβάνοντας στο εκτενές non paper που έφτασε αργά το βράδυ της Κυριακής στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.