• 24 Οκτωβρίου, 2021

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία στην συναυλία του Πάριου

 Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία στην συναυλία του Πάριου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν Djs το βράδυ του Σαββάτου έξω από το Θέατρο Γης λόγω της προγραμματισμένης φιλανθρωπικής συναυλίας του Γιάννη Πάριου, παρά την απαγόρευση της μουσικής που έχει επιβληθεί στα καταστήματα. 

Όπως αναφέρουν και στην ανακοίνωση τους, η απόφαση να διεξαχθεί η συναυλία έχει εξοργίσει τους djs καθώς λόγω των μέτρων αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις δικές τους προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε ο Αρκουμανέας και ανάρτησε την επιστολή προς τον υπουργό στο facebook – Έγινε δεκτή από τον Πλεύρη

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

«Μετά και την νέα επιβολή περιοριστικών μέτρων στο νομό Θεσσαλονίκης και την καθολική απαγόρευση μουσικής στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, μένουμε για 3η φορά σε 1,5 χρόνο άνεργοι, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας. Οι DJS σαν επάγγελμα και γενικότερα η εστίαση, είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον στην διάρκεια της πανδημίας. Μας είπαν πως είμαστε εστίες υπερμετάδοσης και για να μπορέσουμε να είμαστε υγιείς και να κρατήσουμε τις δουλειές μας, εμβολιαστήκαμε. Μας είπαν πως οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν στέρηση ελευθεριών, παρά μόνο αυτοί που δεν εμβολιάζονται. Και όμως, για άλλη μία φορά υπάρχει ανακολουθία λόγων και έργων από την κυβέρνηση. Αφού λοιπόν στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης, μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι (ή νοσούντες) και το προσωπικό κάνει 2 rapid test την εβδομάδα, ποιος είναι ο λόγος που κλείνουν την μουσική; Ποιος θα κολλήσει ποιον; Είμαστε το εύκολο θύμα στις αποφάσεις της επιτροπής και της κυβέρνησης. Όμως δεν θα σιωπήσουμε άλλο! Αυτή είναι η δουλειά που συντηρούμε τις οικογένειες μας και υπάρχει πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Απαιτούμε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αλλιώς, να γίνει καταβολή αποζημίωσης για όσο διάστημα μείνουμε εκτός εργασίας. Το Σωματείο Δισκοθετών νομού Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει κινήσεις διαμαρτυρίας που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».

Read more at: https://parallaximag.gr/epikairotita/thessaloniki-diamartyria-sti-synavlia-tou-gianni-pariou-apo-djs