Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Πλήθος κόσμου στη μεγάλη συναυλία συμπαράστασης στο Θησείο (εικόνες)

 Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Πλήθος κόσμου στη μεγάλη συναυλία συμπαράστασης στο Θησείο (εικόνες)

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στην αποψινή συναυλία συμπαράστασης στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων που αντιδρά στα σχέδια έξωσής του απ’ το ιστορικό του κτίριο στην οδό Ερμού. Στο δίκαιο αίτημά τους συστρατεύονται απόψε αρκετοί καλλιτέχνες, ώστε να παραμείνει ο χώρος «ένας πόλος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ένα σημείο συνάντησης των ανθρώπων του πολιτισμού, καθώς και σημαντικό κέντρο διαμόρφωσης των κοινωνικών διεργασιών».

Αναλυτικά στη συναυλία παίρνουν μέρος (αλφαβητικά) οι Νένα Βενετσάνου, Σπύρος Γραμμένος, Σαβίνα Γιαννάτου, Αργυρώ Καπαρού, Μαρία Κηλαηδόνη, Δημήτρης Μητσοτάκης, Μαρίνα Σάττι, Σκιαδαρέσες, Νεφέλη Φασούλη, Μάρθα Φριντζήλα. Επίσης οι Κώστας Γιαννάκης και η χορωδία Ασμα Αιγάλεω (Βάσω Αδαμοπούλου, Κατερίνα Αλεξοπούλου, Θοδωρής Γιαννόπουλος, Αλεξάνδρα Γούβαλη, Γιώργος Καραλόπουλος, Θοδωρής Κατσωνόπουλος, Μάκης Κυριαζής, Βάνα Μητσοπούλου, Ρούλα Νταρζάνου, Πετρούλα Πολυχρονιάδου), οι Αρης Φαλιάγκας, Ρίτσα Πέτσα, με λαϊκό συγκρότημα από την Καρδίτσα, αλλά και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης.

Τη συναυλία συνδιοργανώνει ο ΣΕΑ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος, τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, την Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων και τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων και με την υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εκπνέει η προθεσμία που έχει τεθεί από την Υπουργική Απόφαση άρσης της παραχώρησης του κτιρίου της Ερμού 134-136 στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, τον οποίο το υπουργείο Πολιτισμού καλεί να αδειάσει την ιστορική του έδρα, χωρίς καν να του παράσχει άλλη στέγη, όπως επιτάσσει ο νόμος 1264.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο Σύλλογος δεν μπορεί να μείνει άστεγος. Για λόγους προστασίας της κινητής του περιουσίας και των λειτουργικών του αναγκών, ο ΣΕΑ παραμένει στο κτίριο της Ερμού 134-136, μέχρι να κριθεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Θεωρούμε αυτονόητο ότι το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να αναμείνει τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου», αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΕΑ.

Σχετικά Άρθρα