• 25 Οκτωβρίου, 2021

Θεοδωρικάκος: Από τον Νοέμβριο 100 περιπολικά θα βρίσκονται κάθε νύχτα στους δρόμους της Αττικής

 Θεοδωρικάκος: Από τον Νοέμβριο 100 περιπολικά θα βρίσκονται κάθε νύχτα στους δρόμους της Αττικής

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ξεκαθάρισε, αναφερόμενος στα εκτεταμένα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, ότι  δεν θα επιτραπεί ξανά η ύπαρξη ναζιστικών δολοφονικών σχηματισμών όπως ήταν η Χρυσή Αυγή.

Εξήγησε, συγκεκριμένα, πως είναι ολοφάνερο ότι στα σχολεία, όπου εκτυλίχθηκαν οι ταραχές, οι μαθητές και όσοι προέβησαν στις βίαιες πράξεις προέρχονται από αυτό τον χώρο.

Παράλληλα, σημείωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, πως ο ίδιος σοκαρίστηκε όταν είδε νεαρα παιδιά να χαιρετούν ναζιστικά.

Σχετικά με την κριτική της αντιπολίτευσης, η οποία μίλησε για ανοχή στη δεξιά βία και ίσες αποστάσεις προκειμένου να μη χαθεί το ακροατήριο της ακροδεξιάς, τόνισε πως η κυβερνηση της ΝΔ είναι αυτή που συνέλαβε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και πως επι κυβέρνησης της ΝΔ ολοκληρώθηκε η δίκη και καταδικάστηκαν οι επικεφαλείς αυτής της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης προσθέτοντας πως είναι ανεδαφική η κριτική της αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με τις δικογραφίες για ιστοσελίδες και fake news αντιεμβολιαστών, που παρακινούν σε ανυπακοή κατά των μέτρων της πανδημίας, ανέφερε πως ερευνώνται 10 υποθέσεις.

Για την εγκληματικότητα

Ο υπουργός ανέφερε πως το 70% της εγκληματικότητας βρίσκεται στην Αττική αλλά στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει μόλις το 30% των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Γι αυτό τον λόγο εξήγησε πως το σύνολο των δυνάμεων που αποφοιτούν από την σχολή την Κυριακή ένας αριθμός 1026 ατόμων ανδρών και γυναικών θα διατεθούν στο λεκανοπέδιο Αττικής σημειώνοντας πως το μήνυμα είναι να υπάρχει ασφάλεια στην κοινωνία.

Παράλληλα, δήλωσε πως από 1ης Νοεμβρίου, 100 περιπολικά θα βρίσκονται κάθε νύχτα στον δρόμο. Συγκεκριμένα, είπε η διάθεση των 1026 αυτών ατόμων σε όλα τα αστυνομικά τμήματα θα δώσει την δυνατότητα κάθε βράδυ από τις 00.00 την νύχτα έως τις 6.00 το πρωί να υπάρχουν 100 στελεχωμένα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ στις γειτονιές όλων των αστυνομικών τμημάτων.