Καταγγελία πως το “100” αργεί να απαντήσει -“Ήμουν στην αναμονή 13 λεπτά” -Απάντηση ΕΛΑΣ

 Καταγγελία πως το “100” αργεί να απαντήσει -“Ήμουν στην αναμονή 13 λεπτά” -Απάντηση ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν καταγγελία πολίτη, σύμφωνα με την οποία, σε κλήση που πραγματοποίησε στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής (100) και τέθηκε σε μεγάλη αναμονή. Στην ανακοίνωση αναφέρεται σχετικά, μεταξύ άλλων πως «κατόπιν σχετικών διαταγών της νέας Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής ενισχύεται συνεχώς, με αποτέλεσμα το αστυνομικό προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου (100) ανά βάρδια να έχει διπλασιαστεί».

Στο πλαίσιο αυτό, ο μέσος χρόνος αναμονής κλήσης στο 100 είναι μικρότερος από 5 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

«Ενδεικτικά, το τριήμερο 17-19 Απριλίου 2024, διάστημα το οποίο αφορά η εν λόγω καταγγελία, σε συνολικά -20.022- κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 100, ο χρόνος ανταπόκρισης των τηλεφωνητών ήταν ο εξής:

  • Από 1 έως 5 δευτερόλεπτα στο 85,52% των κλήσεων (-17.123- κλήσεις)
  • Από 6 έως 20 δευτερόλεπτα στο 13,67% των κλήσεων (-2.736- κλήσεις),
  • Από 21 έως 30 δευτερόλεπτα στο 0,74% των κλήσεων (-148- κλήσεις)
  • Από 31 έως 60 δευτερόλεπτα στο 0,07% των κλήσεων (-15- κλήσεις)
  • Από 60 δευτερόλεπτα και πάνω, καμία κλήση.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που εργάζονται στο τηλεφωνικό κέντρο, αυτή την περίοδο εκπαιδεύονται από ειδικευμένους ψυχολόγους και επιστήμονες, με σκοπό τη βελτίωση των ικανοτήτων τους για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των περιστατικών.

Η Ελληνική Αστυνομία, με μοναδικό γνώμονα την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας και την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων φαινομένων, είναι δίπλα στους πολίτες αδιάλειπτα, εκτελώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης το καθήκον της».

“Όταν καλείς την Αστυνομία, δεν περιμένεις να μπεις σε αναμονή” -Η καταγγελία πολίτη

Σε αναμονή για τουλάχιστον 13 λεπτά στην τηλεφωνική γραμμή της Άμεσης Δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο κ. Γιώργος.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο τηλεθεατής, «λόγω δουλειάς κινούμαι συνέχεια στον δρόμο και αρκετές φορές χρειάστηκε να καλέσω στην Άμεση Δράση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βρισκόμουν στην εθνική και είδα μπροστά μου μία νταλίκα φορτωμένη με μπάζα, τα οποία δεν ήταν καλυμμένα και έφευγαν στον δρόμο».

«Μου έλεγε ότι βρίσκεστε σε γραμμή προτεραιότητας. Όταν καλείς την Αστυνομία, δεν περιμένεις να μπεις σε αναμονή», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα