• 8 Δεκεμβρίου, 2021

Θεμιστοκλέους – Λογικά, δεν θα υπάρξει τέταρτη δόση για το εμβόλιο

 Θεμιστοκλέους – Λογικά, δεν θα υπάρξει τέταρτη δόση για το εμβόλιο

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να υπάρξει και τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κοροναϊού και απάντησε ότι «λογικά όχι. Τα μέχρι στιγμής επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι με την τρίτη δόση αποκτά μόνιμο βαθμό ανοσίας».

Ο ίδιος τόνισε ότι «το σημαντικότερο είναι να κάνουν τρίτη δόση τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας» προαναγγέλλοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το πότε θα ισχύσει η δυνατότητα ανοίγματος της πλατφόρμας των ραντεβού για τρίτη δόση στους 5,5 μήνες μετά την δεύτερη δόση ώστε να μπορεί να γίνεται ο εμβολιασμός στους 6 μήνες.

“Κλείδωσαν” οι απαγορεύσεις που αγγίζουν και τους εμβολιασμένους – Πότε ανακοινώνονται

 Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ημερομηνίας λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως ανέφερε, η συζήτηση έχει ανοίξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς ήδη στην Γαλλία έγινε υποχρεωτική η τρίτη δόση για τους άνω των 65 ετών. «Αυτή η συζήτηση (σ.σ. για το πιστοποιητικό εμβολιασμού) έχει ανοίξει σε δύο σκέλη, σε επιστημονικό και διοικητικό. Η Γαλλία προχώρησε στους άνω των 65 με μια λήξη γίνεται συζήτηση σε επίπεδο υπουργών. Αν δεν υπάρξει κοινή απόφαση τις επόμενες ημέρες μπορεί και η χώρα μας να προχωρήσει σε διαφορετική κατεύθυνση θα το δούμε αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.