• 19 Ιουνίου, 2021

Θέμα ασφάλειας με τα self tests στα σχολεία: “Εμείς εισηγηθήκαμε δύο την εβδομάδα” λέει ο Εξαδάκτυλος – Ποιος έλαβε την απόφαση για ένα

 Θέμα ασφάλειας με τα self tests στα σχολεία: “Εμείς εισηγηθήκαμε δύο την εβδομάδα” λέει ο Εξαδάκτυλος – Ποιος έλαβε την απόφαση για ένα

Από την εβδομάδα που ξεκινά, η οδηγία των Αρχών για τα σχολεία αλλάζει και οι μαθητές θα υποχρεούνται σε ένα self test κάθε Κυριακή βράδυ. Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Όμως προκαλούνται ερωτηματικά καθώς η απόφαση μοιάζει να είναι… αυθαίρετη καθώς ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ξεκαθάρισε πως η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε να γίνονται δύο self test την εβδομάδα στα σχολεία και όχι ένα, όπως ισχύει από σήμερα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε πως αρχικά έγινε συζήτηση για ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα.

Σχετικά με την άρση των περιορισμών και ειδικότερα την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 ο ίδιος σημείωσε πως είναι υπό εξέταση ο τρόπος με τον οποίο θα πάμε σε μία πλήρη κανονικότητα, αλλά με ασφάλεια.

«Σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε συνεχώς αναθεωρήσεις» είπε.

Ερωτώμενος για το εάν υπάρχει πιθανότητα νέου lockdown στο μέλλον, δήλωσε πως «απευχόμαστε να χρειαστεί να προτείνουμε νέους περιορισμούς, γι’ αυτό κάνουμε έκκληση στους ανθρώπους να προσέχουν».

Αναφέρθηκε, ακόμη, στο άνοιγμα του τουρισμού κάνοντας λόγο για «άσκηση ισορροπίας».
«Για να λυθεί επιτυχώς αυτή η εξίσωση χρειάζεται η βοήθεια όλων ως προς την τήρηση των μέτρων» ξεκαθάρισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις και τα εμβόλια, διαβεβαιώνοντας πως αυτά καλύπτουν όλα τα γνωστά στελέχη.