Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες με απόφαση του Αρείου Πάγου

 Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες με απόφαση του Αρείου Πάγου

Αποκλείεται το κόμμα των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές μετά από απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου. Τις επόμενες ημέρες -ίσως και πριν από το Πάσχα- αναμένεται η απόφαση του εκλογοδικείου, που θα κρίνει το κοινοβουλευτικό μέλλον των Σπαρτιατών αλλά και τις αποφάσεις για τις 12 έδρες που κατέχουν.

Κατά της συμμετοχής του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις ευρωεκλογές τάχθηκαν με υπόμνημα στον Άρειο Πάγο η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά.

Το κόμμα του Βασίλη Στίγκα είχε καταβάλλει έγκαιρα το ποσό που αντιστοιχεί στο εκλογικό παράβολο, ελέγχεται όμως για τους στενούς του δεσμούς με τον πρωτόδικα καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.

Σημειώνεται πως μόνο 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβαν το «πράσινο φως» από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές.

Αρκετά κόμματα δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία παράβολο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως εκτός εκλογικής αναμέτρησης.

Σχετικά Άρθρα