Φίλαθλος εισέβαλε στους τελικούς του ΝΒΑ για να βγάλει selfie – Τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό από τα γήπεδα, δείτε βίντεο
Βαρύ τίμημα είχε η προσπάθεια δύο φιλάθλων να πλησιάσουν τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα των Τελικών του ΝΒΑ στο Σαν Αντόνιο, καθώς η λίγκα τους επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό από όλα τα γήπεδα.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην τέταρτη περίοδο της αναμέτρησης, όταν ένας άνδρας εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας το κινητό του υψωμένο, προσεγγίζοντας τον σταρ των Σπερς με εμφανή πρόθεση να βγάλει σέλφι. Ο Γουεμπανιάμα αντέδρασε ψύχραιμα, χαμογελώντας για λίγο, ενώ η ασφάλεια επενέβη άμεσα και απομάκρυνε τον εισβολέα από το παρκέ.
Un fan invade la duela en la final de la NBA Knicks vs Spurs para tomarse una foto con Wembanyama como si fuera Messipic.twitter.com/nrVIo0sybV
— tupadre (@___tupadre) June 4, 2026
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΒΑ, ο συγκεκριμένος φίλαθλος συνελήφθη και τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από όλες τις εγκαταστάσεις της λίγκας, ενώ αντίστοιχη ποινή επιβλήθηκε και σε δεύτερο άτομο που εμπλέκεται στο περιστατικό.
Την ώρα της διακοπής, οι Νιου Γιορκ Νικς προηγούνταν 92-86, με τους διαιτητές να διακόπτουν προσωρινά το παιχνίδι και να αποφασίζουν επαναφορά της φάσης μέσω τζάμπολ, το οποίο κέρδισε ο Γουεμπανιάμα.
Η ένταση δεν επηρέασε, σύμφωνα με τον προπονητή των Σπερς, την απόδοση της ομάδας στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.