Παγκόσμιος σάλος στο twitter: Απόφαση Μασκ να βάλει σήμανση στα Μέσα με κρατική χρηματοδότηση

 Παγκόσμιος σάλος στο twitter: Απόφαση Μασκ να βάλει σήμανση στα Μέσα με κρατική χρηματοδότηση

Ο Έλον Μασκ υποστηρίζει, πώς επιθυμεί να γνωρίζουν οι χρήστες του twitter τα ΜΜΕ που η λειτουργία τους σχετίζεται άμεσα με κρατικές χρηματοδοτήσεις. Η απόφασή του να σηματοδοτεί με την ετικέτα «χρηματοδοτούμενα από την κυβέρνηση» όσα ΜΜΕ λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, λαμβάνει λαμβάνει πλέον μεγάλες διαστάσεις.

Ήδη, το Twitter εμφάνισε τη σχετική ετικέτα στο καναδικό δίκτυο CBC με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό να κατηγορεί τον ηγέτη των Συντηρητικών, Πιερ Πουαλιέβρ, ότι στρατολογεί Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους για να επιτεθούν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας, αφού εκείνος  προέτρεψε τον  Έλον Μασκ να χαρακτηρίσει «χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση» το καναδικό δίκτυο CBC.

Ο Πουαλιέβρ, που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος πέρσι και ζητά να διακοπεί η χρηματοδότηση του CBC, χαιρέτισε την απόφαση γράφοντας στο Twitter ότι «τώρα ο κόσμος ξέρει ότι είναι προπαγάνδα του Τριντό, όχι ειδήσεις».

Το CBC απάντησε ότι δεν είναι «μέσο χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση» καθώς ο προϋπολογισμός του εγκρίνεται από το κοινοβούλιο, σε ψηφοφορία με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών. «Η δημοσιογραφία μας είναι αμερόληπτη και ανεξάρτητη. Το να υπονοείται το αντίθετο είναι αναληθές. Για αυτό διακόπτουμε τις δραστηριότητές μας στο Twitter», ανέφερε σε ανακοίνωσή του

Την ίδια σήμανση, των ΜΜΕ που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, είδαν να εμφανίζεται στους λογαριασμούς τους τα αυστραλιανά ΜΜΕ,  ABC Australia και SBS Australia, καθώς και η δημόσια υπηρεσία ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης των ΗΠΑ και το Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο (NPR), που έσπευσαν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το Twitter, αναφέροντας ότι «η πλατφόρμα προβαίνει σε ενέργειες που υπονομεύουν την αξιοπιστίας τους, υπονοώντας ψευδώς ότι δεν είμαστε εκδοτικά ανεξάρτητοι».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Twitter, η ετικέτα για ΜΜΕ που είναι χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση, σηματοδοτεί ότι συνδέεται με τρόπο όπου το κράτος ασκεί τον έλεγχο του περιεχομένου μέσω οικονομικών πόρων, άμεσων ή έμμεσων πολιτικών πιέσεων ή και ελέγχου της παραγωγής και της διανομής.  Και ορίζονται από το εάν μια κυβέρνηση χρηματοδοτεί  μέρος του προϋπολογισμού λειτουργίας τους ή μέρος του.

Σχετικά Άρθρα