• 3 Ιουνίου, 2020

Τελικά, το Μαξίμου στηρίζει Κυρανάκη παρά την επίθεση Μαυρίδη;

 Τελικά, το Μαξίμου στηρίζει Κυρανάκη παρά την επίθεση Μαυρίδη;

Ανασυντάσσομαι σχετικά με την κόντρα που προκάλεσε ο βουλευτής Κώστας Κυρανάκης στην προανακριτική επιτροπή και τις κραυγές “είστε κότες” κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο στόχο τον Παύλο Πολάκη. Κι’ όταν λέω πως ανασυντάσσομαι, αναφέρομαι στις αρχικές πληροφορίες σχετικά με την οργή που προκάλεσε η στάση του βουλευτή -και οι αναφορές του στη Ντόρα Μπακογιάννη- στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξ εγκύρων “μαξιμικών” πηγών πληροφορούμαι, λοιπόν, πως οργή επί της ουσίας δεν υπήρξε, αν και αρχικώς δεν έγινε προσπάθεια να διαψευσθεί κάτι τέτοιο, όταν δημιουργήθηκε σχετικό κλίμα δυσφορίας από το άρθρο του ιδιοκτήτη του Liberal.gr Θανάση Μαυρίδη.

Ο τελευταίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον βουλευτή, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα “κύριο” τον Παύλο Πολάκη και αυτό προκάλεσε την αίσθηση πως “εκπροσωπούσε” ανάλογη άποψη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, δεδομένου ότι αποτελεί τακτικότατο συνομιλητή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι πηγές μου, λοιπόν,αναφέρουν πως σε επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ του βουλευτή και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, καμία δυσφορία δεν μεταφέρθηκε. Τουναντίον, στον “σφυγμό” (τα γνωστά non paper προς τους βουλευτές) που διένειμε το Μαξίμου, μάλλον στηρίζεται πολιτικά ο Κώστας Κυρανάκης.

“Τότε, γιατί εξαπέλυσε τέτοια επίθεση ο Μαυρίδης;”, ρώτησα την “μαξιμική” πηγή μου.

“Ε, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που ίσως τον αναγκάζουν να τραβάει την προσοχή μας με κάποιες επιθέσεις τέτοιου τύπου”, μου απάντησαν με νόημα. Εννοούσε, όπως το αντιλήφθηκα, “τροχιοδεικτικές βολές” που, όμως, δεν αφορούν ποτέ τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιλέγει, μάλλον, “παράπλευρους” στόχους, όπως ο Κυρανάκης, ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης κ.ά. Δικά τους θέματα, αυτά, δεν μπλέκομαι…

Ο Κυρανάκης, πάντως, όπως μαθαίνω κοιμάται ήσυχος…