ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα στήριξης για 25.000 εργαζομένους στον επισιτισμό και τον τουρισμό

 ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα στήριξης για 25.000 εργαζομένους στον επισιτισμό και τον τουρισμό

Επέκταση των μέτρων στήριξης για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και τον τουρισμό που δεν καλύπτονται μέχρι τώρα και «που συνεχίζουν να μένουν εκτός ευνοϊκών ρυθμίσεων», ζητούν με ερώτησή τους, προς τους υπουργούς Τουρισμού, Εργασίας και Οικονομικών, 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη υπογράφουσα την Αικ. Νοτοπούλου.

Σύμφωνα με τους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, 25.000 εργαζόμενοι, πέραν αυτών της αρχικής ρύθμισης, «καλούνται να ζήσουν με μηδενικά εισοδήματα».

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αφορά μέτρα και ρυθμίσεις για:

• Όσους εργαζάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έληξαν οι συμβάσεις μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους 2019, πλην του τακτικού επιδόματος ανεργίας για το διάστημα του 3μηνου, δεν εμπίπτουν στα ευνοϊκά μέτρα της κυβέρνησης, πόσο μάλλον στη δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας.

• Όσους εργάζονται, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έληξαν οι συμβάσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους 2020, δικαιούνται το τακτικό επίδομα ανεργίας μέχρι τον Απρίλιο του 2020, δεν εμπίπτουν στα ευνοϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, πόσο μάλλον στην δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας.

• Εκείνους που εργαζόμενοι δεν είχαν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, όπως π.χ. εργαζομένων με συμβάσεις μιας ημέρας, οι οποίοι έλαβαν μόνο το ειδικό εποχικό επίδομα και

• Όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης του κλάδου.

Μπάμπης Χριστακόπουλος