• 28 Ιανουαρίου, 2021

Συνωμοσία “κουρκουμπίνης” στις μάσκες των σχολείων – Χαμός στα social, απάντησε ακόμη και ο Σύψας

 Συνωμοσία “κουρκουμπίνης” στις μάσκες των σχολείων – Χαμός στα social, απάντησε ακόμη και ο Σύψας

Μετά τη συνωμοσιολογία για τον κοροναϊό, τα μικροτσιπ, τα G5 και τον Γκέιτς, ενέσκυψε αιφνιδίως και μία νέα. Αυτή της… “κουρκουμπίνης” στις μάσκες που θα μοιραστούν στα παιδιά στα σχολεία.

Το όλο θέμα προέκυψε από μία ανάρτηση στα social από μία μητέρα που κάνει λόγο για μια ουσία, την «κουρκουμπίνη», που θα ναρκώσει τα παιδιά στο σχολείο, καθώς θα τοποθετηθεί στις μάσκες.

«Φίλες μου, μόλις μου είπε γνωστή μου από το υπουργείο οτι οι μάσκες που θα μοιράσουν στα παιδιά θα είναι ποτισμένες με κουρκουμπίνη. Μια ουσία λέει που είναι των Κινέζων και στόχο έχει να κάνει τα παιδιά συνεργάσιμα και ήρεμα. Να μην κάνουν φασαρία κτλ. Θα ναρκώσουν τα παιδιά μας; Εμείς αποφασίσαμε να μην το στείλουμε με μάσκα και αν τελικά τις μοιράσουν θα πληρώσουμε ιδιώτη να κάνει ανάλυση υλικού» έγραψε, προκαλώντας “έκρηξη” σχολίων στο Twitter.

Μάλιστα απάντηση έδωσε και ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, υπεύθυνος Μονάδας Λοιμώξεων Κλινικής Παθολογικής Φυσιολογίας και πρόεδρος στην Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΓΝΑ «Λαϊκό» και Μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Παρότι αυτή η θεωρία μπαίνει στα όρια της ανοησίας, ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός, παρόλα αυτά σας απαντώ, ότι οι μάσκες που θα μοιραστούν στα παιδιά θα είναι βαμβακερές, θα έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, τις οποίες έχει ήδη ετοιμάσει η επιτροπή μας και συγκεκριμένα η κ. Καραΐσκου. Η ποιότητά τους θα ελέγχεται αυστηρά, από τη στιγμή που θα χορηγούνται δωρεάν” είπε ο κ. Σύψας.