• 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Συναγερμός στο νοσοκομείο Διδυμότειχου – 40 υγειονομικοί με κοροναϊό

 Συναγερμός στο νοσοκομείο Διδυμότειχου – 40 υγειονομικοί με κοροναϊό

Θετικοί στον κοροναϊό βρέθηκαν 40 υγειονομικοί (γιατροί και νοσηλευτές) στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προσωπικό!

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα μεγάλο τμήμα της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου που είχε μετατραπεί σε κλινική covid-19 έχει αποσυμφορηθεί και ένας αριθμός ασθενών έχει μεταφερθεί και συνεχίζει την νοσηλεία του στο ΓΠΝΑ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος επιβεβαίωσε πως υπάρχουν περισσότερα από 40 κρούσματα στο προσωπικό συμπεριλαμβανομένων καθαριστριών και τεχνικών.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα χειρουργείο» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, τονίζοντας πως «δεν γίνονται αρκετά τεστ στους ασθενείς που είναι να εγχειριστούν. Ακόμη και όταν κάποιος εισέρχεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα αρνητικός στον ιό, πρέπει να γίνονται νέα τεστ λίγο πριν υποβληθεί στην εγχείρηση. Όλα τα τακτικά χειρουργεία έχουν ακυρωθεί ενώ προκειμένου να γίνουν τα έκτακτα οι τελευταίοι υγιείς νοσηλευτές από άλλες κλινικές καλούνται να καλύψουν το κενό».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα από την κυβέρνηση τη διεξαγωγή τακτικών τεστ κορονοϊού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία.