• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Στρατηγός Φλώρος: Υψώστε τείχη αποτροπής – Δεν θα παραδώσουμε μικρότερη πατρίδα

 Στρατηγός Φλώρος: Υψώστε τείχη αποτροπής – Δεν θα παραδώσουμε μικρότερη πατρίδα

Μήνυμα για την αποφασιστικότητα, την άοκνη προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και την προστασία που προσφέρουν έναντι κάθε δυνητικού επιβουλέα, απέστειλε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος στην Ημερήσια Διαταγή του με αφορμή τους εορτασμούς στις 21 Νοεμβρίου.

«Η ψυχή του Έλληνα μαχητή που κρύβεται μέσα σε κάθε έναν από εσάς και η δύναμη πυρός των οπλικών μας συστημάτων συνιστούν το αποτρεπτικό φόβητρο για κάθε δυνητικό επιβουλέα, διαφυλάσσοντας με τον τρόπο αυτόν τα υπέρτατα και θεμελιώδη αγαθά της Ελευθερίας, της Ασφάλειας και της Εθνικής Αξιοπρέπειας, που η σημασία τους γίνεται αντιληπτή στους περισσότερους, δυστυχώς μόνο όταν λείψουν, ή τεθούν εν αμφιβόλω», αναφέρει ο κ. Φλώρος και προσθέτει:

«Συνεχίστε έτσι μέχρι να το μάθουν και να το κατανοήσουν όλοι, και οι φίλοι, και οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας που ολοένα αυξάνονται, ελκυόμενοι από την αξιοπιστία μας και τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζουμε στην ευρύτερη περιοχή, κυρίως όμως οι δυνητικοί επιβουλείς μας: Πως δεν πρόκειται ποτέ να ντροπιάσουμε τα όπλα μας! …Πως δεν σκοπεύουμε να παραδώσουμε μικρότερη την Πατρίδα!».

Όπως υποστηρίζει, το μέλλον προδιαγράφεται ελπιδοφόρο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, «τόσο λόγω της ένταξης νέου προσωπικού στις τάξεις μας, όσο και λόγω της επικείμενης απόκτησης νέων, υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων και μέσων που στα ικανά χέρια σας θα κάνουν τη διαφορά, εξασφαλίζοντας την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με ακόμα πειστικότερο τρόπο, και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας».