• 25 Οκτωβρίου, 2020

Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και μαθητές στην Κρήτη

 Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και μαθητές στην Κρήτη

Συλλαλητήρια γίνονται σε Ηράκλειο και Χανιά, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα για την Παιδεία.

Επίσημο: Απουσία για όσους μαθητές παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση λαμβάνει χώρα στην πλατεία Ελευθερίας με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών οι οποίοι ζητούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τα σχολεία, όπως και κάλυψη των κενών με χρηματοδότηση και προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.

Τα αιτήματα σύμφωνα με την ΟΛΜΕ είναι: «Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.

Συλλαλητήριο πραγματοποιείται και στα Χανιά, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς ενώ πραγματοποιούν και πορεία.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας έχει καταφέρει μέσα σε λίγες ημέρες τον σχεδόν διπλασιασμό των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα. Αντί να πάρει μέτρα για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα απαντά με συκοφάντηση και καταστολή. Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς στέλνει την Αστυνομία, αντί να προσλάβει καθαρίστριες στέλνει εισαγγελείς και προχωρά σε διώξεις», αναφέρει η ΕΛΜΕ Χανίων.

Παράλληλα, το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων, κηρύσσει, όπως ανακοίνωσε, νέα 3ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 10.15πμ-1.15μμ με συγκέντρωση στις 10.30πμ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων εν όψει των μαθητικών κινητοποιήσεων.