Χανιά: “Θα γυρίσω όλους τους πλανήτες για να σε βρω να σε σκοτώσω”-Στη φυλακή 40χρονος που κακοποιούσε τη σύζυγό του

 Χανιά: “Θα γυρίσω όλους τους πλανήτες για να σε βρω να σε σκοτώσω”-Στη φυλακή 40χρονος που κακοποιούσε τη σύζυγό του

Η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα σε αστυνομική θέα από τον πρώην σύντροφό της, έσωσε -πιθανόν- τη ζωή μιας νεαρής Χανιώτισσας μητέρας τριών παιδιών που κατήγγειλε τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr,Το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, καταδίκασε το μεσημέρι της Τρίτης τον 40χρονο σε ποινή 4 ετών φυλάκισης, ενώ εξαντλώντας την αυστηρότητα του νόμου, τον έστειλε αμέσως στην φυλακή, μη χορηγώντας αναστέλλουσα ισχύ ούτε στην ποινή ούτε στην εφέση!

Ιδιαίτερα επιβαρυντικό ήταν το γεγονός ότι ενώ ήδη χθες είχε καταδικαστεί μετά από μήνυση για απειλές, εκείνος μέσα από τα κρατητήρια συνέχιζε χθες και σήμερα να τηλεφωνεί στη γυναίκα και να την απειλεί ευθέως ότι θα τη σκοτώσει, ζητώντας της να αποσύρει τη μήνυση και να του επιτρέψει να επιστρέψει στο σπίτι.

«Εγώ πήρα το 100 την Παρασκευή το βράδυ για να μη γίνει η κόρη μου μια καινούρια Κυριακή» ανάφερε η μητέρα της καταγγέλλουσας στην κατάθεσή της και αναφέρθηκε στον ιδιαίτερα βίαιο χαρακτήρα του 40χρονου:

«Την χτυπούσε μπροστά στα παιδιά. Ο μεγάλος έμπαινε μπροστά. Γι’ αυτό τον χτυπούσε, τον κουτουλούσε, τον χτυπούσε με τα γόνατα στην κοιλιά» σημείωσε.

Ο 40χρονος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή απέναντι στη σύζυγό του αλλά και στα παιδιά του και στην πεθερά του με το Δικαστήριο να αποδέχεται την σχετική καταδικαστική πρόταση αλλά και την άμεση εκτέλεση της ποινής χωρίς αναστολή.

Όπως εξιστόρησε η καταγγέλλουσα, το απόγευμα της Δευτέρας αφού ο 40χρονος καταδικάστηκε σε ποινή 10 ημέρων για τις απειλές, άρχισε να της τηλεφωνεί στο σπίτι από τα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Χανίων!

«Άρχισε να με απειλεί ότι θα με βρει όπου κι αν πάω. «Εγώ είμαι χειρότερος κι από μουτζεχεντιν» μου έλεγε, δεν είσαι άξια εσύ να μεγαλώσεις παιδιά. Θα σε κλείσω στη φυλακή και μετά θα σε χώσω στο λάκκο» μετέφερε μεταξύ άλλων και εξήγησε ότι φοβάται για τη ζωή της καθώς ο ίδιος χθες ενώπιον του δικαστηρίου έλεγε ότι έχει μετανιώσει και θα κάνει ό,τι του πουν.

«Θα σε σκοτώσω, θα γυρίσω όλους τους πλανήτες και θα σε βρω να σε σκοτώσω.» της έλεγε.

«Ήταν λάθος να προσπαθώ να κρατήσω την οικογένειά μου έκανα λάθος. Φοβόμουν για μενα και για τα παιδιά.» ανέφερε.

Σημειωτέον ότι η δίκη εξελίχθηκε με ισχυρότατη αστυνομική παρουσία ενώ ο 40χρονος χρειάστηκε να απομακρυνθεί από την αίθουσα με εντολή του δικαστηρίου.

Μαρτυρίες σοκ

«Φοβάμαι ότι σίγουρα αυτά θα τα κάνει πράξη» τόνισε η καταγγέλλουσα, η οποία αναφερόμενη σε γεγονότα του παρελθόντος σημείωσε:

«Με έχει απειλήσει με τσεκούρι, με έχει σπρώξει στη σκάλα, με έχει χτυπήσει πολλές φορές». Μάλιστα, ανέφερε πως ήταν βίαιος και απέναντι στα παιδιά και ειδικά στον 11χρονο γιο τους. Έκλειναν τις πόρτες με έπιπλα για τον αποκρούσουν, ενώ όπως είπε «Κοιμόμασταν και οι 4 μαζί στο ίδιο δωμάτιο κλειδωμένοι από φόβο μη μας κάνει κακό».

«Γυρνάω σπίτι και δεν βρίσκω ένα πιάτο φαΐ»

Στην απολογία του ο 4οχρονος τόνισε πως προσφέρει τα πάντα στην οικογένεια του και εργάζεται σκληρά από 15 χρονών: Δεν με σέβονται. Γυρνάω σπίτι και δεν βρίσκω ένα πιάτο φαΐ» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Την προλάβαμε»

Καταδικαστική στην πρότασή της εμφανίστηκε η Εισαγγελέας της Έδρας: «Μου αρκεί η σημερινή εικόνα για να σχηματίσω άποψη και για την πράξη και για την ποινή και για τον τρόπο εκτέλεσης» ανέφερε εκτιμώντας μάλιστα ότι: «Σίγουρα δεν παίρνουμε αφορμή από την επικαιρότητα αλλά εδώ έχουμε μια περίπτωση που την προλάβαμε.

«Πώς θα υπερασπιστεί τον εαυτό της αυτή η γυναίκα, αυτό το παιδί; Χθες του επιβλήθηκε ποινή 10 ημερών γιατί κρίθηκε ότι έχουμε την ηπιότερη μορφή επικινδυνότητας.

Έξω από την αίθουσα με ρώτησαν τι πρέπει να κάνει για πάει φυλακή; Να σκοτώσει κάποιον;» τόνισε η δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας, Άννα Μπενιουδάκη.

Σχετικά με την αρχική καταγγελία της γιαγιάς, σημείωσε: «Ναι, ταρακουνήθηκε από την Κυριακή. Κατάλαβε ότι το δικό της το παιδί που έρχεται με μώλωπες στο σπίτι, κάποια μέρα δεν θα έρθει. Ναι είδε τον άλλον να σκοτώνει και κατάλαβε ότι και το δικό της το παιδί μπορεί να το σκοτώσει, αφού έχει μαχαίρι και τον έχει δει να απειλεί με μαχαίρι»

«Θα μας γράψει η βιβλιογραφία» σχολίασε ο δικηγόρος του 40χρονου, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για κινδυνολογία και καταφρόνηση του δικονομικού μας πολιτισμού και τόνισε πως ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ασκήσει ποτέ βία στην οικογένειά του.

Σχετικά Άρθρα