• 21 Ιανουαρίου, 2021

Στη Λισαβόνα ο Κυρ. Μητσοτάκης – Στο επίκεντρο το θέμα της επάρκειας εμβολίων στην Ε.Ε- Θα τεθεί το θέμα της “πατέντας”;

 Στη Λισαβόνα ο Κυρ. Μητσοτάκης – Στο επίκεντρο το θέμα της επάρκειας εμβολίων στην Ε.Ε- Θα τεθεί το θέμα της “πατέντας”;

Την Πορτογαλία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη Λισαβόνα ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σήμερα επαφές με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα, στο πλαίσιο και της ανάληψης της εκ περιτροπής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Πορτογαλία για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Βέβαια το μεγάλο ερώτημα στην παρούσα συγκυρία μετά τις αποκαλύψεις για τη Γερμανία και την παραγγελία εμβολίων κατά παράβαση της κοινοτικής συμφωνίας, είναι αν θα θέσει το θέμα με τις πατέντες και τη διάθεση τους στις χώρες μέλη.

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Politico: Ευρωπαϊκός “πόλεμος” για τα εμβόλια- Γιατί η Ελλάδα παρήγγειλε δύο εκατομμύρια λιγότερες δόσεις

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πορτογαλική πρωτεύουσα έχει ως εξής: 

Στις 12:45, ώρα Ελλάδος, οι κ.κ Μητσοτάκης και Κόστα  θα επισκεφτούν το κεντρικό κτήριο του Πορτογαλικού Πολεμικού Ναυτικού, όπου εδρεύει η Ακτοφυλακή.
Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού θα είναι η έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA).
Στις 14:25, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο São Bento όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών.